EMEKLİYE GSS BORCU ÇIKTI

EMEKLİYE GSS BORCU ÇIKTI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Osmaneli’nde emekli bir vatandaşa Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu çıkardı. Erdoğan Akdaş isimli vatandaş, 2017 yılının Mayıs ayında emekli olduğu halde SGK kendisini aynı yılın Haziran ayında GSS kapsamına alarak borç çıkardı. Akdaş bu durumu ise SGK’dan gelen evrakla öğrendi. 

Kendisine tebliğ edilen GSS borcunu görünce şaşırdığını dile getiren Erdoğan Akdaş, Osmaneli Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, SGK İl Müdürlüğü’nün bu yanlışlığı düzeltmesini istedi. Akdaş, kendisinden aylık 53.33 TL prim ödemesi istendiğini belirterek şunları kaydetti:

“Ben yıllarca prim ödedim ve emekli oldum. Bundan sonra sağlık sigortası için prim ödeyeceksem, devlet beni neden emekli etti? Yıllardır ödediğim primler nereye gitti? Geçtiğimiz Haziran ayında beni Genel Sağlık Sigortası kapsamına alan Bilecik SGK İl Müdürlüğü, tarafıma tebliğ yazısı göndererek, aylık 53.33 TL prim ödemem gerektiğini söylüyor. Ödemediğim takdirde gecikme cezasına çarptırılacağım gelen yazıda yazıyor. Ben şimdi ne yapacağım? Emekli bir vatandaşın sağlık sigortası primi ödediği hangi kanunda yazmaktadır? Bu konuda yeni bir kanun çıkmıştır da biz vatandaşların mı haberi yoktur? SGK Bilecik İl Müdürlüğü tarafından yapılan bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum” dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7398 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum