''ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET'' PROGRAMI

''ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET'' PROGRAMI

Bilecik Belediyesi ve AK Parti İl Teşkilatı Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen ''Engelsiz Bir Türkiye İçin Evet'' programında Down Sendromlu çocuklar bir araya geldi.

Bilecik Şehir Ormanında, 21 Mart  Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen programa; AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit, AK Parti İl Teşkilatı Sosyal Politikalar Birim Başkanları ve Down Sendromlu  çocuklar ile aileleri katıldı.

Birbirinden renkli ve güzel görüntülerin yaşandığı programda Belediye Başkanı Selim Yağcı, özel çocuklar olarak nitelendirilen down sendromlu misafirleri ile yakından ilgilendi. 

''BUGÜN HER ANLAMDA ÖZEL VE GÜZEL İKİ OLAYI YAŞIYORUZ''

Engelsiz Bir Türkiye İçin Evet sloganıyla düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerek 21 Mart Nevruz Bayramı gerek 21 Mart  Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olması hasebiyle güzel ve özel bir günü yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Ben öncelikle iki özel anlamı bir arada bulunduran bu günümüzün hayırlara ve güzellikleri vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu güzel günde bizlerin davetini kırmayarak teşrif eden özel ve güzel çocuklarımız ile aileleri olarak sizlere teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim Türk toplumu açısından Nevruz, baharın başlangıcı. Bugün bunu idrak edeceğiz bugün. Ayrıca bir isteğimiz, arzumuz ve hedefimiz var. Her alanda daima ileriye giden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği, muasır medeniyetler seviyesine giden bir gayretimiz, heyecanımız ve azmimiz var. Bu yolculukta engelsiz bir Türkiye'yi, rahat yaşayabildiği bir Türkiye'yi, bizim Türkiyemizi oluşturma çabası ve gayreti içindeyiz. Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 15 yıldır bu gayret ve çaba içerisindeyiz. Bizler de Bilecik'te bu medeniyet yarışı içerisinde olma ve ülkemizde nasıl engelsiz bir Türkiye olacaksa, nasıl emin adımlarla yürüyen bir Türkiye olacaksa bizler de Bilecik'te bu çaba ve gayret içindeyiz. Şehrimiz ve ülkemizdeki her insanımız çok kıymetlidir. Eğer bugün ülke olarak bir yere geldiysek, hepinizin alın teriniz ve dualarınızın payı var. Eğer yarın bir yere gideceksek burada olan bütün insanımızla gideceğiz. Onun için sizlerin mutluluğu ve huzuru, geleceğe daha emin ve heyecanla bakması çok önemli. Ben bu anlamda böyle özel ve güzel yavrularımızı yetiştirerek, büyük bir gayret ve fedakarlık gösteren başta aileleri ve öğretmenlerine şükranlarını sunuyor, onları tebrik ediyorum. Ayrıca bu özel ve güzel çocuklarımızı da kutluyorum. Onların daha sağlıklı ve daha güzel yarınlara ulaşmalarını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Programın icra edilmesinde emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Çocukların yoğun sevgisi ve ilgisiyle karşılanan Belediye Başkanı Selim Yağcı onlara çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

engelsiz-turkiye2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.