EVDE EĞİTİM ALAN MİNİK EFE'NİN KARNE SEVİNCİ

EVDE EĞİTİM ALAN MİNİK EFE'NİN KARNE SEVİNCİ

Bilecik'te doğuştan 'Kelebek Hastası' (Epidermolozis Bülloza) olan ve hastalığından dolayı 2 yıldır evde eğitim gören 8 yaşındaki Nurettin Efe Keskin, karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un elinden aldı. 

Minik Efe hastalığından dolayı gelişiminde de sıkıntı yaşarken, yaşıtlardan daha küçük görünüyor. Merkez Malhun Hatun İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Nurettin Efe Keskin'e karnesini, evine ziyarete gelen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş verdi. Öğrenciye karne hediyesi olarak bir adet oyuncak helikopter de hediye eden Durmuş, "Bugün Efeciğimize karnesini vermek için evine geldik. Efe 2'inci sınıfta 2 yıldır evde eğitim alıyor. Kendisi Malhun Hatun İlkokulu öğrencisi ve sınıf öğretmenimiz ve evde eğitim veren öğretmenlerimizle beraber bugün istedik ki Efe'nin karnesini bizler takdim edelim. Çok azimli ve istekli devam ediyor. Az önce de karnesini verdik gördünüz çok güzel bir karnesi var. Okuma yazmayı öğrendi. Hep dediğimiz şey eğitimde feda edilecek fert yoktur. Bu da bunun ispatlarından bir tanesi. Her çocuk değer verilmeyi hak ediyor, sevilmeyi hak ediyor, dokunmayı hak ediyor. Biz o yüzden burada okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve ailesinin de bu süreç içindeki desteklerinden dolayı onlara da teşekkür ediyorum. İnşallah Efe'ye biz her daim yardımcı olmaya çalışacağız. Bundan sonra bir kaç dersine de beraber eşlik edeceğiz Efe'nin. İlimizde bu anlamda merkez ilçemizde 1 öğrencimiz daha var evde eğitim alan. Bu öğrencilerimiz azmin en güzel ispatını da bize sergiledi. Özel öğrencilerimizle çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Biz onlara güzel bir gelecek hazırlamak için her zaman hazırız. Yeter ki istesinler bizden" dedi.

"Efemizin enfeksiyonel bir durum olduğu için bir de gelişimi ile alakalı bir sıkıntımız var"

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Efe'nin ciddi bir rahatsızlığı olduğunu söyleyerek, "Efemizin enfeksiyonel bir durum olduğu için bir de gelişimi ile alakalı bir sıkıntımız var. Dolayısıyla 2 yıldır evde eğitim görüyor. Okulda vücudunun çeşitli yerlerinde yara olduğu, enfeksiyon geçirme durumu olduğu için evde eğitim alması gerekiyor "dedi.

"Diğer çocuklar zarar verebilir diye evde eğitim alıyor"

Minik Efe'nin annesi Fatma Keskin de oğlunun hastalığından bahsederek, "Efe'nin hastalığı tıpta Epidermolozis Bülloza ismi ile bilinen Kelebek hastasıdır. Şuan bir çaresi yok. Araştırmalar yapılıyor tedaviye uygun mu değil mi diye. İyi bir bakım istiyor bu hastalık. Efe'nin hastalığı doğuştan gelen bir rahatsızlık. Bize genetik rahatsızlığı denildi. 8 yıldır uğraşıyoruz, çabalıyoruz. Artık bilmiyorum ne söyleyeceğimi. Okulda eğitimi için niçin uygun görmedik. Diğer çocuklar zarar verebilir diye. Düşmesinde hasar görüyor cildi çok hassas. Ondan dolayı evde eğitim alıyoruz. Allah razı olsun öğretmenlerimizden, müdür beyimiz, Milli Eğitim Müdürümüzden, onların desteği ile evde öğretmen veriliyor. Evde öğretmenimiz geliyor ders veriyor" ifadelerine yer verirken gözyaşlarına engel olamadı.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş minik Efe ile çeşitli oyunlar oynarken, Efe'nin ders kitabına da "Biz de Efe'yi çok seviyoruz" yazdı.

evde-egitim-alan-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.