Genç güreşçi Avrupa 3’üncüsü oldu

Bilecikli genç güreşçi Yusuf Yazıcı, U-15 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olarak göğsümüzü kabarttı.

Bilecikli genç güreşçi Yusuf Yazıcı, U-15 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olarak göğsümüzü kabarttı. 68 kg sıkletinde yarışan aslen Bilecikli olan ve kariyerine Kayseri Şekerspor’da devam eden 15 yaşındaki başarılı güreşçi Yazıcı, “Hedefim şampiyonluk.” dedi.

Yusuf Yazıcı, gazetemize yaptığı açıklamada, turnuvaya şampiyonluk hedefi ile katıldığını ancak 3’üncü olarak döndüğünü anımsatarak, “Allah’ın izni ile daha çık çalışıp önümüzdeki senelerde Türkiye’yi daha iyi temsil edip şampiyon olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Abisinin teşvikleriyle 9 yaşında güreşe başladığını anlatan Yusuf Yazıcı, “Bilecik’te İbrahim hocam ile beraber 2 sene güreş yaptıktan sonra Kayseri Şekerspor’a transfer oldum. Şu anda 4’üncü yılımda orada devam ediyorum.” diye konuştu.

Yazıcı, spora başladıktan 6 yıl sonra Avrupa 3’üncüsü olurken başarısının altında yatan sırrın düzenli ve hırslı çalışmak olduğunu söyledi. Güreş sporuna yeni başlayanlara tavsiyelerde bulunan Yazıcı, “Pes etmemeleri, her zorluktan sonra ayağa kalkmaları lazım.” şeklinde konuştu.

Yazıcı son olarak 4 ay sonra düzenlenecek Balkan Şampiyonası’na katılacağını belirterek şampiyonadan şampiyon olarak dönmek istediğini sözlerine ekledi.

genc-guresci-avrupa-3uncusu-oldu1.jpggenc-guresci-avrupa-3uncusu-oldu2.jpggenc-guresci-avrupa-3uncusu-oldu3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.