Gölpazarı’nda TMO açılıyor mu?

Gölpazarı’nda TMO açılıyor mu?

Bilecik’te hububat hasadının başlamasının ardından TMO tarafından Merkez’de ofis açılarak alımlara başlanmıştı.

Bilecik’te hububat hasadının başlamasının ardından TMO tarafından Merkez’de ofis açılarak alımlara başlanmıştı. TMO yetkilileri, Bilecik Merkez’in yanı sıra Gölpazarı ve Pazaryeri ilçelerinde de alım gerçekleştireceklerini bildirmişti. Bunun üzerine bekleyişe geçen Gölpazarlı üreticiler için beklenen haber geldi.

TMO GÖLPAZARI’NDA NE ZAMAN ALIMA BAŞLAYACAK?

Hatırlanacağı üzere; TMO Bilecik Merkez’de 6 Temmuz tarihi itibariyle alıma başlamıştı. Hasadın gerçekleştiği bölgelerden TMO’ya yoğun şekilde ürünler gelmeye devam ediyor. TMO’nun piyasadan daha yüksek fiyata alım yapması üreticiyi memnun ederken, Gölpazarı’nda başlayan hasatla birlikte üreticiler dört gözle ofisin alıma başlamasını bekliyor.

Gölpazarı Belediye Başkanı Haysi Suer, Gölpazarlı çiftçilerin beklediği haberi duyururken, TMO’nun açılış tarihini bildirdi. Başkan Hayri Suer, TMO’nun Gölpazarı’nda 18 Temmuz tarihi itibariyle alımlara başlayacağını duyurdu.

BUĞDAY FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Diğer yandan, Rusya tarafından tahıl koridoru anlaşmasının sona erdirildiğinin açıklanması üzerine tüm gözler buğday fiyatlarına çevrildi. Anlaşmanın askıya alınması ile birlikte buğday fiyatlarında yükseliş beklentisi içerisine girildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tahıl koridoru anlaşmasının sona erdirilmesine ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme yapacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 805 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.