HALEP'E YOL AÇIN!

HALEP'E YOL AÇIN!

İHH, Halep’te sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle “Halep’e Yol Açın” adıyla bir yardım kampanyası başlattı. 

Yardım kampanyasıyla ilgili yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Milyonlarca insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı, nice ana ve babaların evlatsız, nice evlatların ise yetim ve öksüz kaldığı Suriye’de zulüm her geçen gün katlanarak artıyor.

Bu zulmün en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi de sınırımızın hemen ötesinde bulunan Halep şehri. O güzelim Halep şehri şu an tamamen bir virane hale geldi. Halen Halep’in üstüne bombalar yağdırılıyor. Her gün acımasız bir biçimde yüzlerce çocuk ve kadın öldürülüyor. Halep’e bugün bomba yağdıranlar, oradaki bebeleri gözlerini kırpmadan öldürenler meclislerini toplayadursunlar; Allah’da onlara zebaniler meclisini hazırlıyor. Suriye konusunda tüm insanlığın sınıfta kaldığı, ortak vicdanının iflas ettiği bir konumda, Türkiye olarak millet olarak her daim mazlumu kolladık ve onlara ev sahipliği yaptık. Kardeşlik hukukunu koruyan aziz milletimiz bir an için bile olsa Suriyeli mazlum kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği olarak dün Bayır Bucak’daki kardeşlerimize insani yardım malzemeleri ulaştırdığımız gibi bugün de Halepli kardeşlerimize yardım yapmayı planlıyoruz. Halep’de şu an en az 400 bin insan savaşı en acı bir şekilde yaşarken bir taraftan da açlık ve susuzluk çekiyor. Bileciklilerin bir kez daha duyarlılık göstererek, Halepli kardeşlerine sahip çıkacaklarından en küçük bir şüphemiz yok. Toplanan yardımları en kısa süre içerisinde abluka altındaki Halepli kardeşlerimize göndereceğiz.

‘’Halep’e Yol Açın’’ isimli insani yardım kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Yardım yapmak isteyenler, Halkbank karşısı Bilecik Çay Bahçesinde köşesindeki İnsani Yardım standımıza gelerek veya Bilecik KuvetTürk Şubesinde ilgili yardım hesabımıza bağışta bulunabilirler. İnsani Yardım çalışmamızda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum." denildi.

YARDIM LİSTESİ

Un, Kuru Bakliyat, Pirinç, Makarna, Sıvı Yağ, Su, Gıda Konserveleri, Bebek Maması, Bebek Bisküvisi, Süt, Bebek Bezi, Bayan Hijyen Paketi, Battaniye, Sargı Bezi. 

Ayrıca Kuveyt Türk Bilecik Şubesi, Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği’nin Hesap No: 10054344-3 IBAN NO: TR140020500001005434400003 numaralı yardım hesabına nakdi yardımlar yapılabilir.

halepe-yol-acin1.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2329 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum