HALK SAĞLIĞI'NDA HABERLER BİTMİYOR!

HALK SAĞLIĞI'NDA HABERLER BİTMİYOR!

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde, geçtiğimiz haftalarda yaşanan broşür rezaletinin ardından daha vahim bir olay daha ortaya çıktı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle 17-25 Aralık sürecinin ardından başta FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen eğitim kurumları ve yurtların denetlenmesi için bir komisyon kuruldu. Bu komisyona Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden görevlendirilen memurun ise sağlık camiası içerisinde FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen ve 15 Temmuz sonrasında meslekten ihraç edilen bir isim olduğu iddia edildi. 

Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı imzalı görevlendirmenin ortaya çıkması ve görevlendirilen memurun FETÖ'ye yakın sendikalarda Ufuk Sağlık-Sen üyesi olması kamuoyunun broşür skandalına gösterdiği tepkileri daha da arttırdı.  

FETÖ ile mücadelede devletinin yanında yer alan Bilecikli vatandaşlar, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yükselen bu kötü kokuların  artık son bulmasını isteyerek,"Devletimizin FETÖ ile mücadelesinde hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu yaşananların sorumlusu hesabını versin! 15 Temmuz sürecine nasıl gelindiği belli oluyor" ifadelerini kullandılar.

VATANDAŞIN MÜDÜRE BAKIŞI DEĞİŞTİ!

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz haftalarda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Dumansız hava sahası' kampanyası kapsamında dağıtılan broşürlerde, FETÖ'ye yönelik dava ve soruşturmalar kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Hakan Şükür'ün fotoğrafının yer almasıyla ilgili vatandaşların tepkisini içeren haberimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Aynı haberde Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı'nın broşürlerin toplatılarak imha edildiğini belirttiği açıklamalarına da yer vermiştik. 

Ancak, Bilecik Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte sigara denetimine çıkan Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, esnaf ve iş yerleri denetimleri kapsamında yine aynı broşürleri dağıtınca vatandaşların duruma bakış açısı değişti. 

TEPKİLER İYİCE YÜKSELDİ

Müdür Balcı'nın samimiyetten uzak olduğunu düşünmeye başlayan vatandaşlar bu kez FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen eğitim kurumları ve yurtları denetlemek üzere kurulan komisyona FETÖ'den ihraç edilen bir memurun görevlendirilmesiyle tepkilerini daha da yükseltti. 

Öyle ki; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle 17-25 Aralık sürecinin ardından başta FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen 'İzinsiz Eğitim ve Öğrenci Barınma Faaliyeti Gösteren Yerler' eğitim kurumları ve yurtların denetlenmesi için bir komisyon kuruldu. Bu komisyona Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden görevlendirilen Sağlık Teknikeri Çilem Yalım'ın ise sağlık camiası içerisinde FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen ve 15 Temmuz sonrasında meslekten ihraç edilen bir isim olduğu öne sürüldü. 

DEVLETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

Müdür Balcı tarafından görevlendirilen memurun 15 Temmuz sürecinde kapatılan Ufuk Sağlık-Sen üyesi olduğu da öğrenilince eleştiri okları yeniden Müdür Balcı'ya döndü. Vatandaşlar, broşür skandalında güvenini kaybeden Balcı'yı hedef tahtasına oturtarak, ilgilileri hesap sormaya davet ettiler. Halk Sağlığı'nda yaşananlar karşısında 'Darbe zaten göz göre göre gelmiş' diyen vatandaşlar," Devletimizin FETÖ ile mücadelesinde hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Deri koltuklarda oturan bazı müdürler Cumhurbaşkanımızı bu mücadelede yalnız bırakmaya çalışabilir ancak bizler bu mücadeleye devam edeceğiz" dediler. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4669 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum