İL EĞİTİM TARİHİ MÜZESİ AÇILDI

İL EĞİTİM TARİHİ MÜZESİ AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde, 81 ilde, illerin kuruluş tarihi itibariyle, en köklü lisesinde oluşturulması planlanan İl Eğitim Tarihi Müzelerinden 'Bilecik İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışı yapıldı. 
Ertuğrulgazi Lisesi'nde bulunan Bilecik İl Eğitim Tarihi Müzesinin açılışına Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bazı okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. 
Müzenin açılış kurdelesinin kesimi öncesinde konuşan Ertuğrulgazi Lisesi Müdürü Zaim Akbulut 'Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda çalışma başlattık. Nisan ayında başlayan çalışmalar bugünkü 24 Kasım Öğretmenler Gününde açılışını yapıyoruz. Toplanan eserler, gençlerimizin geçmiş ve gelecek arasında bağlantısını kurabilecek, tarihi değeri olan objeler, anıtlar ve eserlerdir. Bu bağlamda ilimizin bütün ilçeleri de dahil olmak üzere bütün eğitim kurumları ziyaret edilmiştir. Burada bulunan ve geçmiş dönemde eğitim materyalı olarak kullanılan resim, obje, görsel materyal, ders materyalı toplanmıştır. Bugün bu müzede ziyarete sunulmuştur. Eserlerin toplanması süresince bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.' dedi. 
Okul Müdürü Akbulut'un konuşmasının ardından müzenin kurulmasında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Ardından protokol üyeleri tarafından müzenin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ve beraberindekiler Bilecik İl Eğitim Tarihi Müzesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

il-egitim-tarihi-muzesi-acildi-(1).jpgil-egitim-tarihi-muzesi-acildi-(2).jpgil-egitim-tarihi-muzesi-acildi-(10).jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum