İLK DERS 15 TEMMUZ

İLK DERS 15 TEMMUZ

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı başladı. Bu kapsamda da Toki İlkokulu'nda "İlköğretim Haftası" dolayısıyla resmi tören düzenlendi. Düzenlenen törende 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi anlatıldı. 

Okul öğretmenlerinden Gökben Kılıç, 15-16 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi hakkında bilgi verdi. Öğretmen Kılıç, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları anlattığı konuşmasında ayrıca usta sanatçı Ahmet Selçuk İlkan'ın "15 Temmuz Şehitleri" için yazdığı şiiri okudu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'da öğrencilere 15 Temmuz'u hiç bir zaman unutmamaları konusunda uyarıda bulunarak, bazı tavsiyelerde bulundu. Vali Süleyman Elban'da öğretmenlere, velilere ve öğrencilere seslenerek vatanını milletini seven bireyler yetiştirme konusunda mecburiyetimiz olduğunu kaydetti.

foto-galeri-001.png

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 19 Eylül Pazartesi günü başladı. İlimiz genelinde 35 bin 260 öğrenci ile 2 bin 375 öğretmen, 240 okul ve kurumda ders başı yaptı. Öğrenciler ve öğretmenler yaz tatilinin ardından okullarına kavuştu. 

Bu kapsamda da Toki İlkokulu'nda "İlköğretim Haftası" dolayısıyla resmi tören düzenlendi. Törende, okula yeni başlayan miniklerin heyecanları gözlerinden okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören daha sonra konuşmalar ile devam etti. Törende ilk olarak Toki İlkokulu Müdürü Fikret Başak konuştu. Okul Müdürü Başak, okulun bilgi dolu bir geleceğe uzanan ilk adım olduğunu ifade ederek: "Okuma yazma ile başlar eğitim yılları. Yaşanan sevinç sadece okuma yazma sevinci değildir elbet, öğrenmenin, başarılı olmanın, kazanmanın sevincidir yaşanan. Kazanılacak çok şey vardır eğitim yıllarında. Endişeli gözlerle, kimi annesinin kimi babasının elinden tutup girerken okul bahçesine, çok vakit almaz alışmak arkadaşlıklara, ana baba şefkati dolu öğretmenlere. Bayrağın altında söylenen ilk İstiklal Marşı kazınır kalplere." dedi. 

15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

Okul Müdürü Fikret Başak'ın konuşmasının ardından, okul öğretmenlerinden Gökben Kılıç 15-16 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi hakkında bilgi verdi. Öğretmen Kılıç, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları anlattığı konuşmasına usta sanatçı Ahmet Selçuk İlkan'ın "15 Temmuz Şehitleri" için yazdığı şiiri okuyarak bitirdi. 

Okul öğretmenlerinden Gökben Kılıç'ın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş konuştu. İl Müdürü Durmuş konuşmasında eğitimin öneminden bahsederek şunları dile getirdi: 'Hepimizin temel vurgusu, eğitim. Yani öğrenen ve öğreten kişi olmak. Eğitim insana yapılan en büyük yatırımdır. Eğitim öğretimizin insan hayatı boyunca devam etmektedir. İnsanın hayatı boyunca devam edecek eğitimin en güzel en kritik dönemi ilk öğretim çağındaki çocuklarımızın içinde bulundukları yıllardır. İlköğretim dönemini öğrencimiz başarıyla tamamlarsa bundan sonraki öğrenimde hatta hayatında zihinsel olarak sosyal olarak kişisel olarak daha güçlü düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişme şansını elde edecektir. 

Milli Eğitim camiası olarak okullarımızda bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşabilen soran, sorgulayan, karakteri sağlam özgürce düşünebilen kişilik sahbi olan, özgüven sahibi bireyler yetiştirmektir." dedi.  

"15 TEMMUZ'U HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYIN!"

İl Müdürü Durmuş 15 Temmuz gecesi yaşanan ve kara gece olarak tarihe geçen hain darbe girişimiyle ilgili de şunları ifade etti: "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir darbe kalkışmasına maruz kalmıştır. Üzücü olan da o dur ki; bu darbe kalkışmasını gerçekleştirenler, yüksek öğrenim diplomasına sahip olan kişilerdir. Bunlar her ne kadar yüksek öğrenim sahibi olsalar da, aslında özünde kara cahil kişilerdir. Siz geleceğimiz olan gençlerimiz, Malazgirt'i, Çanakkale'yi, İstiklal Harbi'ni nasıl yaşatıyor ve hatırlıyorsanız, 15 Temmuz'u da hiçbir zaman unutmayın. Milli ve manevi değerlerimize her zaman sahip çıkacağız. Öğretmenlerimiz de bu bilinç ve şuurla gençlerimizi yetiştirmeyi devam edecektir. Sizlerin huzurunda o akşam şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize de Allah'tan şifalar diliyorum. Onların sayesinde bugün burada daha azim ve gayretimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 

"VATANINI SEVEN BİREYLER YETİŞTİRME MECBURİYETİMİZ VAR"

İl Müdürü Durmuş'un ardından Vali Süleyman Elban konuştu. Elban'da konuşmasında eğitimin temel unsurlarından birisinin, vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmek olması gerektiğini ifade ederek şunları dile getirdi: "2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilinin çaldığı bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Son bir kaç aydır yaşadıklarımız gösteriyor ki, eğitim gerçekten çok önemli. Ama eğitim derken içi boş eğitim değil. İçi boş eğitim almış, birey olamamış, insan olamamış, insanı duyguları gelişememiş, insan vasfı gördüğünüz kişilerin yaptığı cinayetleri, canilikleri, hainlikleri hepimiz gördük.

Demek ki, bizim eğitim sistemimizin esas temel unsurlarından birisi de kaliteli, kişilikli, vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmek olmalı. Dolayısıyla çok iyi matematik, fen, türkçe öğrenebiliriz. Ama vatanını ve milleti seven bireyler yetiştirme konusunda da mecburiyetimiz var. Hem aileler olarak yavrularımızın bu tür eğitim alıp almadığını denetlememiz gerekiyor. Hem öğretmenler olarak sorumluluğumuz bu anlamda çok fazla. Hem de öğrenciler olarak bizi yetiştiren öğretmen ve ailelerimiz ile ülkemize sorumluluğumuz karşısında, iyi bir insan olarak kendimizi yetiştirme mecburiyetimiz var. 

Dolayısıyla son söz olarak şunu söylemek istiyorum. 2016-2017 yılı bir milat olur. Bugüne kadar yapılan işler güzeldi, doğruydu ama bundan sonra inşallah daha doğru daha güzel işler yaparak bir sonraki yıllar katlanarak, daha kaliteli insan yetiştirmek için bir fırsat yılı bir başlangıç yılı bir milat yılı olur diye temenni ediyorum." dedi. 

1. SINIFLARA HOŞ GELDİNİZ HEDİYESİ

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Toki İlkokulu öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Tören daha sonra 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz hediyesi vermesiyle devam etti. Hediyelerini alan minikler daha sonra yanlarında 4. sınıfa giden abi ve ablalarıyla sınıflarına çıktı. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KİTABESİ 

Vali Süleyman Elban ve beraberindekiler okul içine yapılan "15 Temmuz Şehitler Kitabesi"nin açılışını gerçekleştirdi. Tören kitabenin açılışının ardından sona erdi. 

İLK DÖNEM 20 OCAK'TA SONA ERECEK

Diğer yandan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı 20 Ocak 2017 Cuma günü bitecek. 6 Şubat Pazartesi 2017 başlayacak ikinci yaryıl, 9 Haziran Cuma günü sona erecek. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.