İnhisar’da hasat hareketliliği başladı

İnhisar’da hasat hareketliliği başladı

Sıcaklıkların arttığı bu günlerde İnhisar da sera ve bahçelerde hareketlilik başladı.

Sıcaklıkların arttığı bu günlerde İnhisar da sera ve bahçelerde hareketlilik başladı.

Yüzlerce dönüm serada günde tonlarca domates ve salatalığın toplandığı İnhisar’da kamyon ve tırlarla, Sakarya, İzmit ve İstanbul’da ki sebze hallerine ürün gönderilmekte.

graphic4-001.jpg

Bununla birlikte, Bilecik’li vatandaşların salça ve tarhana yapım çalışmaları da başlamış bulunmakta. İnhisar’da da başlayan salça ve tarhana hazırlıkları, doğal ortamlarda katkısız bir şekilde hazırlanarak sofralara geliyor. Yılda binlerce kavanoz üretilen köy salçası ve yüzlerce kilo üretilen köy tarhanası da birçok ilden müşteri çekerek ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sakarya vadisini tekrardan bölgenin sebze meyve deposu haline getireceklerini belirtti.

graphic5.jpg

Başkan Kepez üreticileri ziyarette bulunarak yaptığı açıklamada;

“İlçemizde yaz mevsimiyle birlikte sera ve bahçelerde hareketlilik başladı. Üreticilerimizi ziyaret ettik. Yaptıkları üretim ve bununla birlikte ilçe ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarla hep birlikte Sakarya vadisini eskiden olduğu gibi tekrar bölgenin sebze meyve deposu haline getireceğiz inşallah.” İfadelerini kullandı.

graphic3.jpg

graphic2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3372 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.