Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, Bilecik halkına kan bağışı çağrısında bulundu.

Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Sabri Akaoğlu ve Kızılay Bilecik Şube Başkanı Mefail Ateş, gazetemizi ziyaret etti. Kızılay heyeti, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ile bir süre görüştü. Ziyarette, Kızılay’ın çalışmalarına ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 

Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, ziyarette yaptığı açıklamada, pandeminin etkisiyle kan bağışlarında düşüş yaşandığını ifade etti. Yaz ayları ile birlikte bu düşüşün daha da hızlandığını belirten Dr. Erkan Ergen, 24 Temmuz Cuma günü Bilecik Kızılay Şube binası önünde yapılacak kan bağışına Bilecik halkını davet etti. Saat 13.00 ila 21.00 arasında gerçekleşecek kan bağışı için gazetemiz aracılığı ile çağrıda bulunan Ergen, “Kan bağışlarını arttırma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda bizim için önemli bir yer olan Bilecik’ten de destek istiyoruz” dedi. 

Ergen ayrıca, immün plazma bağışında Bilecik’ten önemli sayıda bağış olduğuna dikkat çekerek, bağışçılara teşekkür etti. Dikkat çeken bir başka bilgiyi daha paylaşan Ergen, “İlk immün plazma bağışı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yapıldı. Oradaki ilk bağış ise Bozüyük’te bir hastaya İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda nakledildi” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2480 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.