Kurşunlu Kalesi ve çevresinde tarihi adım

Kurşunlu Kalesi ve çevresinde Arkeolojik Yüzey Araştırma başvurusunun onaylandığı duyuruldu.

Kurşunlu Kalesi ve çevresinde Arkeolojik Yüzey Araştırma başvurusunun onaylandığı duyuruldu.

Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği’nden müjdeli haber geldi. Kurşunlu Kalesi ve Çevresi’nde Ağustos ayı içinde Arkeolojik Yüzey Araştırma çalışmasının gerçekleştirileceği bildirildi.

Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada; Kurşunlu kalesi ve çevresinde yüzey araştırma çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 8 Haziran 2022 tarihinde onaylandığı duyuruldu. 

Kurşunlu Kalesi ve Çevresi’nde 1 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yüzey Araştırması sürecinin önemine dikkat çekilirken, 25-26 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen I. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi’nin yüksek sayıda katılım, etkin bir bilgi aktarımı, akademik ve yerel camiada saygın bir teveccüh ile sonuçlanmasının 8 aylık sürece büyük katkı sağladığı vurgulandı.

Arkeolog Arş. Gör. Dr. Oğulcan Avcı başkanlığında alanında uzman bir ekip tarafından yürütülecek araştırma ve sonuçlarının, Kurşunlu’nun gizemli tarihine ışık tutması bekleniyor. 

Hititler dönemine dayanan geçmişiyle uygarlıkların egemenlik mücadele alanın da yer alan Kurşunlu ilçesi, coğrafi açıdan önemli bir geçiş noktasında bulunuyor.
 

İzlenme: 1738
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar