Mecliste HDP gerginliği!

Mecliste HDP gerginliği!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde HDP gerginliği yaşandı.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde HDP gerginliği yaşandı. AK Parti ve CHP sıraları arasında karşılıklı atışmalar yaşanırken, Belediye Başkanı Semih Şahin ile AK Partili Köksal Arslan arasında tansiyon yükseldi. Ayrıca, AK Partili Muhammed Karadayı ile CHP’li Melek Mızrak Subaşı arasında ise orta refüjler üzerinden bir süre tartışma meydana geldi. 

Bilecik Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantılarının 1’inci birleşimi Semih Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu’nda yoğun bir gündemle gerçekleşen ilk birleşim tartışmalarla başlarken sakin sona erdi. 

mecliste-hdp-gerginligi1.jpg

ANDIMIZ OKUNDU

Belediye Başkanı Semih Şahin, gündem maddelerine geçmeden önce Danıştay’ın ‘Andımız’ kararına tepki göstermek adına meclis üyelerini ‘Andımız’ı okumaya davet etti. Meclis üyeleri tarafından ‘Andımız’ okunduktan sonra AK Partili Köksal Arslan’dan Belediye Başkanı Semih Şahin’e HDP eleştirisi geldi. 

HDP GERGİNLİĞİ YAŞANDI

Köksal Arslan, HDP’nin ‘Andımız’ın okunmasına karşı çıktığına atıfta bulunarak, “Sizin siyasi ortağınız HDP ‘Andımız’a karşı çıkıyor” dedi. Bunun üzerine CHP sıralarından Köksal Arslan karşılık verildi. Belediye Başkanı Semih Şahin de tartışmalara dahil olarak HDP’nin ittifak ortakları olmadığını kaydederek, “Bizim siyasi ortağımız İYİ Parti’dir” ifadesini kullandı. 

KARADAYI İLE SUBAŞI ARASINDA TARTIŞMA

Yaşanan tartışmaların ardından Bilecik Belediyesi’nin 2 yılını anlatan bir video meclis üyelerine izlettirildi. Video izlendikten sonra söz alan AK Partili Muhammed Karadayı, bazı eleştirilerde bulunarak orta refüjlerin bakımsız hallerine dikkat çekti. CHP’li Melek Mızrak Subaşı’nın Karadayı’ya verdiği cevaplar sonrası ikili arsında bir süre tartışma yaşandı. Son olarak Belediye Başkanı Semih Şahin ise Muhammed Karadayı’ya uyarıları için teşekkür etti.

Tartışmalarla başlayan meclis toplantısı yaklaşık 3 saat süren yoğun gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi. 

mecliste-hdp-gerginligi2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3491 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum