Meclisten Başkan V. Subaşı'na veto!

Meclisten Başkan V. Subaşı'na veto!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı'nın başkanlığında gerçekleşen ilk birleşimde 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda iç borçlanma konusunda Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusu ise salonda tansiyonu yükseltti.

İç borçlanma konusunda Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusunun görüşülmesi” maddesine AK Parti ve MHP grubu red verirken, geçtiğimiz yerel seçimde, Millet İttifakı adı altında CHP ile seçime giren İYİ Parti grubu çekimser oy kullandı.

İYİ Parti grubunun çekimser oyu ile birlikte, Belediye Başkan Vekiline iç borçlanma konusunda yetki verilmesi oy çokluğu ile reddedildi.

Oylamadan sonra açıklama yapan Başkan V. Subaşı; “Meclisimizin Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarına rağmen, herhangi bir borçlanma yapmayacağız. Bundan sonra ki 3 aylık dönemde, İYİ Parti, AK Parti ve MHP oylarından dolayı herhangi bir hizmet aksaması olabilir, bunu buradan sevgili vatandaşlarımıza iletmek istiyorum “dedi.

Başkan V. Subaşı’nın bu sözleri üzerine İYİ Partili Meclis Üyesi Sadık Kaya; “Borçlanmayı neden istediğinizi bize bile söylemediniz, bizi bilgilendirmediniz.” ifadelerini kulandı.

Sadık Kaya’nın sözleri üzerine Başkan V. Melek Mızrak Subaşı; “Borçlanmayacağız, gerek olursa diye Belediye’nin rutin kararını uygulayacaktık. İç borçlanma konusu meclis gündeminde var zaten. Biz meclis gündemini herkese bildirdik. Her yıl rutin olarak geçen bir karardı.” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum