Bilecik Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı Ateş Püskürdü! "554 Milyon TL Nerede?"

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, belediye meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada, belediye yönetimine ateş püskürdü. Muhammed Karadayı, Bilecik Belediyesi’nin 554 milyon TL gerçekleşen 2023 yılı bütçesine atıfta bulunarak...

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, belediye meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada, belediye yönetimine ateş püskürdü. Muhammed Karadayı, Bilecik Belediyesi’nin 554 milyon TL gerçekleşen 2023 yılı bütçesine atıfta bulunarak harcanan 554 milyon TL’ye karşılık hiçbir hizmet verilmediğini söyledi. Karadayı, “554 milyon TL nerede?” diye sordu.

mecliste-tansiyon-tavan-yapti2.jpg

Muhammed Karadayı, AK Parti belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

“2023 yılını geride bıraktık. Bizler burada 4,5 yılı aşkın süredir tüm belediye meclis üyelerimizle uyumlu bir şekilde Bilecikli hemşehrilerimize fayda sağlayabilecek her projenin altına imza atmaktan çekinmedik. Ama şehrimizde yapılmayanları ve yapılmayacak olanları da burada sorgulamak bizim en önemli vazifelerimizden bir tanesi. Ben burada tüm meclis üyelerimizin huzurunda AK Parti grubu adına belediye başkanvekilimize 2023 yılı için bazı sorular yöneltecektim. Bu soruları da örneklendirerek Gölpazarı ilçemiz, Osmaneli ilçemiz, Dodurga ve Bayırköy beldemiz gibi hizmetler yapan ve Bilecik Belediyesi’nin bütçesinin çok altındaki bütçelerle bile sunulan imkanlar varken Bilecikli vatandaşlarımız niye bu imkanlara ulaşamıyor diye sorular yöneltecektim. 5 yıldır burada karşılaştığımız üslup ile yine karşılaştık. Niye sorgulanmaktan çekinirler niye soru almaktan çekinirler açıkçası biz bunu anlamış değiliz. Biz burada şehrimiz için vatandaşlarımız için soru soruyoruz.

mecliste-tansiyon-tavan-yapti1.jpg

Soracağımız sorularla ilgili bazı örnekler vermek istiyorum. Bugün Gölpazarı Belediyemizin 2023 yılı bütçesi 70 milyon TL olarak gerçekleşti. Bilecik Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 554 milyon TL gerçekleşti. Bugün Gölpazarı Belediyesi bir kapalı pazar alanını, düğün salonunu, kültür kongre merkezini, havuzunu 70 milyon TL bütçe ile yapabiliyor da 554 milyon TL bütçeye sahip bir Bilecik Belediyesi’nin Pazar günleri kurulan pazar alanı olsun kapatılamaz mı?

Gelelim Osmaneli Belediyesi’ne. Osmaneli’ne gittiğimiz zaman sokak sağlıklaştırma projelerini, yeni imar alanlarını, rezerv konutları görüyoruz. Osmaneli, Gölpazarı ve Söğüt belediyelerinin bütçelerini topladığımızda Bilecik Belediyesi’nin bütçesinin 3’te 2’si dahi yapmıyor. Peki bu belediyelerde yapılan hizmetlere biz Bilecik’te niye karşılaşamıyoruz.

Son olarak bir soru sormak istiyorum. Bozüyük’ün Dodurga beldesinin belediye bütçesi 14 milyon TL. 14 milyon TL bütçeli bir beldede oradaki belediye başkanımız kültür merkezi yapıyor. Peki 80 bini aşmış Bilecik’imizde biz 10 yıldır sadece bir kongre merkezimizi kullanıyoruz. Peki Ertuğrulgazi Mahallesi’ne 554 milyon TL bütçe ile bir kongre merkezi yapılamaz mıydı?

Bugün 30 milyon TL’ye çıktığımız altyapıyı 30 milyon Euro’ya yeni faaliyet raporuna koyan bir yönetim ile karşı karşıyayız. Biz vatandaşın hakkı olan 554 milyon TL’yi sorgulamak zorundayız. Niye bizim Bahçelievler mahallemizde son 5 yıldır bir tane voleybol veya basketbol sahası yapılmadı? Niye sosyal konut alanı yapılmadı. Ben sadece 2023 bütçesinden bahsediyorum. Bilecik’in ilçelerinde küçük imkanlarla ve bütçelerle bu hizmetler sunulabiliyorsa bugün milyarları aşan Bilecik Belediyesi’nin imkanı var. Peki bu imkan dahilinde herhangi bir yatırım, hizmet söz konusu mu, değil. Başkanvekiline sordum bana bir tane bir spor sahası gösterin dedim “Gösteririz” dedi. Hadi buyrun gösterin. Bizim şehrimizde yaşayan gençlerimizin bu imkanlardan faydalanmak hakkı değil mi? Son 5 yılda 1 milyar TL’nin üzerinde bir bütçeden bahsediyoruz. Soruyorum başkan vekiline ama örnek veremiyor. Biz burada vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu yetki ve sorumluluğu kullanarak bunların araştırmasını yapıyor ve soruyoruz ama cevap alamıyoruz. Mikrofonlarımız kapatılıyor. Siz icraatınız ile hizmetiniz ile konuşun biz bunları görmek istiyoruz ama göremiyoruz. Bu şehir bir 5 yılını kaybetti ama Allah nasip ederse 31 Mart’ta şehrimizi AK belediyecilik ile tanıştıracağız ve hizmetlerimizi yapacağız.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum