Metaverse ve Yapay Zeka konuşuldu

Metaverse ve Yapay Zeka konuşuldu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka ile Gelecek” konulu söyleşi düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka ile Gelecek” konulu söyleşi düzenlendi. Etkinliğe; iş adamı, araştırmacı yazar ve Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak katıldı. Koçak, Metaverse ve Yapay Zeka hakkında bilgiler verdi.

metaverse-ve-yapay-zeka-konusuldu.jpg

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Taşkın Koçak, burada yaptığı sunumda, Metaverse’nin günümüzün bir gerçeği ve vazgeçilmezi olduğunu belirterek Metaverse ve Yapay Zeka sayesinde, dünya çapında daha fazla öğrenciye yüksek kaliteli eğitim imkanları sunulabileceğini ifade etti.

metaverse-ve-yapay-zeka-konusuldu1.jpg

Metaverse evrenlerini oluşturan; internet, 5G, Web 3.0, XR (VR, AR, MR), Blockchain, Bulut ve Yapay Zeka teknolojileri hakkında öğrencilerle önemli bilgiler paylaşan Koçak; eğitim, sosyal, eğlence, turizm, spor, iş dünyası, sanayi, finans ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda Metaverse kullanımıyla ilgili örnekler aktardı.

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi.

metaverse-ve-yapay-zeka-konusuldu2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.