'MİLLİ EĞİTİMİN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL'

'MİLLİ EĞİTİMİN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL'

Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Eğitimci Muzaffer Tekelioğlu, 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı 2. Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav sonuçlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

42 öğrencinin 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attığını belirten Tekelioğlu,"Milli Eğitim'in başarısı tesadüf değil" ifadelerini kullandı. Tekelioğlu, bu başarının ekip işi olduğunu, ekibin kaptanının ise geminin rotasını çok iyi yönettiğini ve yönlendirdiğini dile getirdi.

Tekelioğlu 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan ve 8. sınıf öğrencilerimizin katıldığı 2. Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavların sonuçlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, 42 öğrencinin 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attığını, ayrıca119 soruya 69 öğrencinin doğru cevap verdiğini, 118 soruya 69 öğrencinin, 117 soruya 55 öğrencinin, 116 soruya 52 öğrencinin, 115 soruya ise 58 öğrencinin doğru cevap verdiğini, il genelinde ise sınava giren 2646 öğrenciden 345 öğrencinin 115 soruya doğru cevap verme başarısını gösterdiğini belirtti.

Tekelioğlu bu başarının öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin, milli eğitim müdürleri ve ekibinin, okullara katkı sağlayan yöneticilerin ve eğitime katkı veren Vali Süleyman Elban'ın ekip ruhu ile çalışmaları ve katkıları ile elde edildiğini belirtti.

Tekelioğlu açıklamasında şunları kaydetti:

BAŞARIDA EN BÜYÜK EMEK ÖĞRENCİLERİN

"Siz ne kadar gayret gösterirseniz gösterin öğrencide arzu ve istek olmazsa, hedef belirlememişse, mutlaka başarmalıyım duygusu olmazsa, sistemli çalışmazsa bu başarıyı elde etmemiz mümkün değildir. Eğlencesinden, istirahatından feragat edip ders çalışmayı düstur haline getirerek bu başarıda en büyük katkıyı sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

VELİNİN DESTEĞİ UNUTULMAZ

Öğrenci velilerimiz çocuklarımıza eğitim ortamını hazırlayıp, ihtiyaç duyulan kaynakları alarak ve öğrencilerimizi motive ederek, öğretmenlerle işbirliği içinde olarak bu başarıya ortak olmuşlardır. Çocuğumun okuması için sırtımdaki ceketi dahi satarım düşüncesi ile yola çıkan velilerimizi tebrik ediyorum.

BAŞARININ MİMARLARI ÖĞRETMENLERİMİZ

Bu başarıda en büyük pay hiç şüphe yoktur ki öğretmenlerimizindir. Çalışma yöntemlerini öğrencilerimize kazandıran, bilgileri büyük bir sabırla kavratan, onları isteklendiren öğretmenlerimizin bu başarıda payı çok büyüktür. Elleri öpülesi, yüreği güzel, doğruyu, vatan ve millet sevgisini aşılayan, değerlerle süsleyen öğretmenlerimize kucak dolusu selamlar, başarınız mutluluğumuz, dualarımız sizinledir.

YÖNETİCİLERİMİZLE GURU DUYUYORUZ

Evlerinden daha fazla okullarında zaman geçiren öğrencilerimize bu sıcacık ortamları hazırlayan, eğitim materyalleri ile donatan, öğretmenlerimizin rahat ortamlarda çalışmalarını sağlayan yöneticilerimize ayrıca teşekkürler…

EĞİTİMİN KAPTANLARI

Eğitime yön veren ilçelerde ilçe milli eğitim müdürlerimiz illerde ise il milli eğitim müdürümüz sevk ve idaredeki başarınız bu başarıyı getirmiştir. Ayırım gözetmeden okul müdürleri başta olmak üzere, öğretmenlerimize adil davrandınız. Velilerimizin isteklerini dinlediniz. Okullarımızın ihtiyaçlarını gidermek için zaman harcadınız. Sık sık öğretmenlerimizin bulunduğu ortamlara giderek sıkıntılarını dinlediniz, dertlerine ortak oldunuz. Bu başarıda ne kadar övünseniz, gururlansanız hakkınızdır.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN PAYI ÇOK BÜYÜK

Bakanlığımız okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösteriyor. Zaman zaman yetişemediği durumlar oluyor. Bu boşluğu il merkezimiz ve ilçelerimizdeki belediye başkanlarımız gideriyor. Okullarımızın yardımcı kaynakları başta olmak üzere, okul malzemelerini temin ediyorlar. Okul bahçelerindeki oyun alanlarını, kitap okuma salonlarını zenginleştiriyorlar. Onların emeği de çok büyük. Hepsine ayrı ayı teşekkürler.

İLİMİZİN VALİSİ VE İLÇE KAYMAKAMLARIMIZ EN BÜYÜK DESTEKÇİ

Siz ne kadar proje geliştirirseniz geliştirin bu projelere destek verilmezse hiçbir şey yapamazsınız. İl ve ilçe milli eğitim müdürleri tarafından hazırlanan projelere tam destek veren Sayın Valimiz Süleyman Elban başta olmak üzere ilçe kaymakamlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her zaman eğitimin yanındalar. Eğitime gönül vermiş böyle yöneticilerin, böyle değerlerin olduğu sürece Bilecik eğitimdeki başarı çıtasını daha da yükseklere ulaştıracaktır.

BAŞARIYA KATKI SAĞLAYAN PROJELER

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırlanan Kazanım Değerlendirme Sınavları başarının bir ayağını oluşturuyor. Bu sınavlar il genelindeki tüm öğrencilere uygulanıyor.

Bilecik’te “Bir Kahve Molası” öğretmen ziyaretleri ve “Her Ev Bir Okul Her Öğrenci Bir Değer” sloganıyla gerçekleştirdikleri öğrenci ziyaretleriyle eğitimin nabzının tutulduğu ve başarının bir başka ayağını oluşturmuştur.

BAŞARININ İLACI EKİP RUHU İLE ÇALIŞMAK

Başarının en büyük kaynağını ekip ruhu ile çalışmayan geçtiğini biliyoruz. Ben, sen yok BİZ VARIZ bilinciyle çalışan kim olursa olsun başarıyı tadacaktır. Ben yaptım, bu benim eserim, bu çalışmanın fikir babası benim düşüncesiyle hareket edenler ancak kendi egolarını tatmin etmişlerdir. Bu dönem birlik ve beraberliğin, sevgi ve saygının zirve yaptığı bir dönemdir. Ekip çalışmasının ve ekip ruhunun zirve yaptığı bir dönemdir. Bu ruhu oluşturan başta Sayın Valimiz Süleyman Elban olmak üzere il milli eğitim müdürümüz Fazilet Durmuş’a ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ederim."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum