Naylon Gitti; Plastik Kapak Geldi!

Bilecik, kanalizasyon kokusu ile ülke gündemine gelmeye devam ediyor.

Bilecik, kanalizasyon kokusu ile ülke gündemine gelmeye devam ediyor.

Bilecik’te bazı noktalarda meydana gelen kanalizasyon kokuları giderilemedi. Bilecik Belediyesi’nce yapılan çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde rögar kapaklarının altına konulan naylonların ardından şimdi de devreye plastik kapaklar girdi. Belediye ekiplerince bazı rögar kapaklarının altına mavi plastik kapakların konulduğu öğrenildi.

naylon-gitti-plastik-geldi.jpeg

PLASTİK KAPAKLAR YERLEŞTİRİLDİ

Bilindiği üzere; kentin en işlek noktalarından Atatürk Bulvarı üzerinde fazlaca hissedilen kokuyla ilgili röportajlar gerçekleştirmiş ve Bileciklilerin kokudan duyduğu rahatsızlığı gündeme taşımıştık. Bahse konu röportajımızın ardından bu kez Sabah Gazetesi kanalizasyon kokularıyla ilgili bir haber yayınladı. Bilecik bir kez daha kanalizasyon kokusuyla ülke gündemine gelirken rögar kapaklarının altına mavi plastik kapakların yerleştirildiği görüldü.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Bilecik Belediyesi koku sorununu kökten çözemediği için bu yönteme başvurdu. Daha önce konulan naylonların yerine bu kez plastik kapakların geldiği anlatılan haberde yöntemin oldukça tehlikeli olduğuna dikkat çekildi.

naylon-gitti-plastik-geldi-001.jpeg

ÇETİN KAYA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Çetin Kaya, gazeteye yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’ni beceriksizlikle itham etti. Çetin Kaya, “Bilecik Belediyesi daha önce naylon poşetlerle kapattığı rögar kapaklarını şimdi de plastik koku önleyici takarak çözüm üretmeye çalıştı. Kalıcı çözümler bulmayı beceremeyen CHP'li Bilecik Belediyesi yöneticilerinin yaptıkları altyapının çıkardığı problemi çözemeyecek kadar beceriksiz oldukları bir kez daha ortaya çıkmış oldu" dedi.

naylon-gitti-plastik-geldi-002.jpeg

BELEDİYE NE DEMİŞTİ?

Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde konulan naylonlarla ilgili olarak Bilecik Belediyesi’nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen işlemin koku probleminin kaynağını tespit etmek için yapılan bir uygulama olduğu ve kollektör hattında herhangi bir gaz sıkışması sorununun olmadığı ifade edilmişti.

Ayrıca, sorununun kaynağının büyük ölçüde bulunduğu ve çalışmaların başlayacağı bilgisi verilerek, “Kokan yer kanalizasyon hattı değil yağmur suyu hattıdır. Kokunun sebebi ise yıllarca yapılan yanlış uygulama ve kanunlarda yazan ayrık sistemin (kanalizasyon ve yağmursuyu sistemlerinin ayrılması) yapılmayışıdır.

Yaşanan yoğun yağışlar sonucu zaman içinde kanalizasyona bağlanan yağmur suyu hatları kanalizasyon hattının taşmasına ve yağmur suyu mazgallarından yağmur suyu sistemine girmesine sebep olmuştur. Yağmur suyu hatlarında ve rögarlarında yağışın olmamasına bağlı olarak biriken atıksular yaz aylarının gelmesiyle çürümeye ve hidrojen sülfür gazları çıkartmaya başlamıştır. Akışın sürekli ve devamlı olduğu kanalizasyon hattımızda çürüme veya septikleşme yaşanmadığı görülmüştür. Halkımızı galeyana getirecek bu tip yazılar siyasi olmasının dışında korku ve panik yaratabileceği için yetkililerin açıklama yaparken çok daha dikkatli ve olayın yaşandığı yer hakkında bilgili olması gerekmektedir.” ifadeleri yer almıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum