Bilecikliler kokudan rahatsız!

Bilecik’in en işlek noktalarından Atatürk bulvarı üzerinde bir süredir ağır bir koku mevcuttu. Bu kokuyla alakalı geçtiğimiz günlerde Bilecik kamuoyunda da bazı tartışmalar meydana gelmişti.Bu kokuya Bilecik’li vatandaşlar da tepki gösterdi.

Bilecik’in en işlek noktalarından Atatürk bulvarı üzerinde bir süredir ağır bir koku mevcuttu. Bu kokuyla alakalı geçtiğimiz günlerde Bilecik kamuoyunda da bazı tartışmalar meydana gelmişti.

Bu kokuya Bilecik’li vatandaşlar da tepki gösterdi.

Cadde üzerinde ki mevcut koku ile ilgili gerçekleştirdiğimiz röportajda, bu durumun rahatsız edici olup olmadığını sorduk.

Mikrofonumuza konuşan vatandaşların büyük çoğunluğu, kokunun olduğunu ve bu kokunun uzun süredir devam ettiğini dile getirirken, bir kısmı da kokunun çöp kokusunu olabileceğini ifade etti.

Bilecik’e asker getirdiğini söyleyen bazı vatandaşlar ise Bilecik’e ilk defa geldiklerini ve bu kokudan rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler.

Daha önce yaptığımız, Bilecik Belediyesi'nden akıl almaz çözüm! Başlıklı haberimizde;

Bilecik Atatürk Bulvarını kaplayan kanalizasyon kokusu Bilecik’i sardığını, Bilecik Belediyesi’nin konu ile ilgili çözümü akılalmaz bir yöntemle bulduğunu, bu çözümün ise, kanalizasyon kokusunun önlenmesi için rögar kapaklarının altına naylon sermek olduğunu yazmıştık.

Uzmanlar bu durumun riskli olduğunu söylemiş, kötü kokuların gelmesinden dolayı vatandaşlar şikayetçi olmuştu.

Alt yapı çalışmalarının bitmesinin üzerine hala bu kokuların gelmesi vatandaşların aklında soru işareti bıraktı.

“Bilecik Belediyesi'nden akıl almaz çözüm!” yazımızın ardından, Belediyeden bir “Naylon” açıklaması geldi.

Belediyeden gelen açıklamada;

Gerçekleştirilen işlemin koku probleminin kaynağını tespit etmek için yapılan bir uygulama olduğu ve kollektör hattında herhangi bir gaz sıkışması sorununun olmadığı ifade edildi.

Koku probleminin kaynağını net tespit etmek ve çözümünü bulmak için birkaç baca üzerinde gaz çıkışını kontrollü bir şekilde engelledikleri çalışmanın sona ereceği söylendi.

Haberde geçen kanalizasyon kokusunun doğruyu yansıtmadığını, kokan yerin kanalizasyon hattı değil yağmursuyu hattı olduğu ifade edildi.

Gelen açıklamada kokunun sebebinin yıllarca yapılan yanlış uygulama ve kanunlarda yazan ayrık sistemin (kanalizasyon ve yağmursuyu sistemlerinin ayrılması) yapılmayışı olduğu da belirtildi.

Bilecik gündeminde kalmayıp, ulusal basında da gündeme gelen mevcut koku ile ilgili yaptığımız röportajın detaylarını videodan izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3528 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum