NİŞANTAŞI KIZI ZOBRAN'DA HAYVANCILIK YAPIYOR

NİŞANTAŞI KIZI ZOBRAN'DA HAYVANCILIK YAPIYOR

İstanbul Nişantaşı'nda büyüyen, yıllarca Galata'da pastane işleten 39 yaşındaki Elif Sarıkaya, Vezirhan'ın Zobran Köyü'nde 5 yıldır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyor. İki dil bilen ve İstanbul'dan ayrılıp Zobran Köyü'nün yolunu tutan Sarıkaya, keçileri ile birlikte mutlu bir yaşam sürdüğünü söylüyor. 

nisantasi-kizi-zobranda-hayvancilik-yapiyor2.jpg

Zobran Köyü'nde muhtarlığın kendisine tahsis ettiği ilkokul binasına yerleştiğini söyleyen Elif Sarıkaya, "Hayatımda yakından gördüğüm ilk keçi kendi keçilerim oldu. Daha önce hiçbir alakam yok, ailede de hayvancılık yapan yok. Başlayacağım zaman bir kısım hayvan inceledim ve keçide karar kıldım, memnunum seçimimden" dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, 10 haneli köyde üretim yapan Sarıkaya'ya destek olurken zaman zaman ziyaretlerde bulunuyor. 

nisantasi-kizi-zobranda-hayvancilik-yapiyor3.jpg

İl Müdürü Yoldaş, burada ekolojik köy kurulabileceğini ve böylece kırsal turizme katkıda bulunulabileceğini dile getirdi, Köyden kente göçün önüne geçmek istediklerine işaret eden İl Müdürü Yoldaş, kentten köye dönüşümü sağlamak gerektiğini söyledi.

nisantasi-kizi-zobranda-hayvancilik-yapiyor4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4584 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum