ÖĞRENCİ SAYISI 20 BİNE YÜKSELECEK

ÖĞRENCİ SAYISI 20 BİNE YÜKSELECEK

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, öğrenci sayısının önümüzdeki yıl 20 bin civarına ulaşacağını söyledi. Yeni açılan bazı bölümlere öğrenci alımlarının gerçekleşeceğini ifade eden Rektör Taş, ilçelerdeki öğrenci kontenjanlarında da artış yaşanacağını kaydetti. 

Rektör Taş ayrıca Bozüyük'te açılması planlanan fakülte için komisyon çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, basın mensuplarıyla bir araya geldiği sabah kahvaltısında üniversitemiz bölüm ve öğrenci sayılarına ilişkin bilgiler verdi. Öğrenci sayısının her yıl artış gösterdiğini anlatan Rektör Taş, yeni açılan bölümlerle birlikte öğrenci sayısının artmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Önümüzdeki yıl 20 bin civarında öğrenci hedeflediklerini kaydeden Rektör Taş, Bozüyük'e talep edilen fakülte içinse çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. 

20-bine-yukselecek2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş konuyla ilgili şunları aktardı:

"Şu anda bizim açmayı planladığımız bir fakülte yok. Yeni bölümler var ve bazı bölümlerde açıldı. Buralara öğretim elemanları aldık. Önümüzdeki yıl belki öğrenci alamayacağız ama kadrolarını oluşturacağız. Çünkü bir bölüme öğrenci alabilmemiz için 3 öğretim üyesi kadrolaşması gerekiyor. Biz onları oluşturmaya çalışıyoruz. 

Öğrenci sayımız yükseliyor. İlçelerdeki yüksekokullarda pasif olan bölümler vardı. Oraları aktifleştirmeyi düşünüyoruz ve bu şekilde öğrenci sayısı artacak. Geçen yıl üniversite geneli olarak yaklaşık 16 bin civarında öğrenci vardı. Şu anda bu rakam 18 bine çıktı. Her yıl ortalama 1500-2000 civarında bir öğrenci artışı gerçekleşiyor. Bu sayılar daha da artacak. Bir sonraki yıl 20 bini buluruz diye tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bozüyük'te açılması planlanan fakülte çalışmalarına ilişkinde son durumu anlatan Rektör Taş şunları dile getirdi:

"Yaklaşık 1 ay önce Bozüyük'te bir toplantı yaptık. Bu aslında hem sanayicilerle üniversitenin buluşması şeklinde, hem de Bozüyük'e yeni bir fakülte açılmasında sanayicilerden destek istedik. Orada fakülte açısından baktığımızda bizim Bozüyük'te iki tane birimimiz var. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu dört yıllık bir birim. Bir taneside Bozüyük Meslek Yüksekokulu. Şu anda bu iki ayrı yapı tek bir binada eğitim görüyor. 

Bizim fakülte oluşumunun zeminini hazırlamamız gerekiyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun işletme fakültesine dönüştürülmesi şeklinde talep var. Bununla ilgili olarakta işletme bölümündeki hocalarımızla ve uygulamalı bilimler yüksekokulumuzdaki hocalarımızla beraber bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon bunların alt yapılarını araştırıp, inceliyorlar. Oradan çıkacak duruma göre yeniden değerlendireceğiz. Çalışma sürecine girildi ama neticesi ne olur onu şu anda bilmiyoruz" dedi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 5948 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum