OKULA BİSİKLETLE GİTTİLER

OKULA BİSİKLETLE GİTTİLER

Bilecik'te bir proje kapsamında yağmur çamur demeden okula bisikletle giden 10 ortaokul öğrencisi, arkadaşlarına "Sağlıklı yaşam için bisikletle okula gelin" dedi. 

Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan ''Haydi Çocuklar Bisikletle Okula'' projesi kapsamında 10 bisikletli ortaokul öğrencileri sabah saat 08.00'de buluştu. Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokulu ve 700. Yıl Ortaokulu öğrencilerine ilk olarak simit ve meyve suyu dağıtıldı. Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından öğrencilere gerekli ekipmanlar dağıtılırken bilgi verildi. 10 bisikletli öğrenci Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz öncülüğünde Stadyum Caddesi üzerinden okullarına bisikletle gitti. Sağanak yağmura aldırmayan öğrenciler, "Bisiklet etkinliğini güzel buldum, çok sevdim bundan sonra okula hep bisikletle gideceğim. Bisiklet etkinliğini çok güzel buldum. Her zaman bisikletle geleceğim okula. Yürüyerek gelmektense bisikletle gelmek daha kolay" dedi. 

okula-bisikletle-gittiler2.jpg

"Yağmur yağmasına rağmen etkinliğimizi iptal etmedik" 

Proje hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdür Vekili Hülya Eçen Çalışkan, geçen yıl bu etkinliği sadece Türkiye'de 2 ilin yaptığı ve bu illerden birinin Bilecik olduğunu söyleyerek, "Burada 'Haydi Çocuklar Bisikletle Okula' projesi için toplanmış bulunuyoruz. Bu projenin bu yıl 2’ncisini düzenliyoruz. Yağmur yağmasına rağmen etkinliğimizi iptal etmedik. Çünkü her halükarda her hava şartında dünyada insanlar okula, evlerine, işlerine bisikletle gidip geliyorlar. Biz Bilecik Belediyesi olarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye bir belediyeyiz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ise Dünya Sağlık Örgütüne üye. Geçen seferki etkinliğimizi Türkiye’de sadece 2 belediye yapmıştı. Bunlardan bir tanesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi diğeri de Bilecik Belediyesi. Biz yine bir ilke imza atıp etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz ve çocuklarımıza haydi çocuklar bisikletle okula diyoruz" dedi. 

okula-bisikletle-gittiler3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.