ORMAN KÖYLÜLERİNE DEV DESTEK

ORMAN KÖYLÜLERİNE DEV DESTEK

Bilecik'te, 2003 yılından bu yana 5,4 milyon TL kredi desteği verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. 

Bu bağlamda, Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Bilecik’teki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 5,4 milyon TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Bilecik’te de güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu besi koyunculuğu, sera ve mikrokredi gibi konularda orman köylülerine 5,4 milyon TL kredi desteği sağladı. 

1.260 aileye güneş enerjisi, 269 aileye süt sığırcılığı, 4 aileye süt koyunculuğu, 4 aileye besi koyunculuğu, 36 aileye sera ve 61 aileye mikro kredi olmak üzere toplam 1.634 aileye 5 milyon 425 bin TL tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Bilecik’teki 100 aileye toplam 1,2 milyon TL kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.