Osmaneli, tarımda atağa kalktı

Osmaneli, tarımda atağa kalktı

Osmaneli'nde sera projesi tamamlandı.

Osmaneli’nde tarım alanında hayata geçirilen yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Sera tesisi projesi tamamlandı. Sera yatırımıyla birlikte fide yetiştiriciliğinin yanı sıra ilçenin önemli tarımsal ürünlerinden karpuzun 1 ay daha erken yetiştirilip pazara sokulması hedefleniyor. Ayrıca, Osmaneli’ne 100 kilometre mesafedeki Kocaeli pazarından pay alınmak isteniyor.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarım sektöründe hayata geçirilen projeler ve hedeflere ilişkin yaptığı açıklamada, “Hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi. Başkan Münür Şahin, Osmaneli’nin sahip olduğu bereketli toprakları ve iklimiyle Bilecik’in Antalya’sı konumunda olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Osmaneli tarımda Bilecik ilinin Antalya’sı. Sakarya ve onun kolları Göynük Suyu, Göksu, Karasu’nun suladığı çok verimli topraklara sahip ilçemiz en çok köy nüfusunun yaşadığı, tarımla uğraşan sayısının en fazla olduğu ilçe.

Bu verimli topraklarda tarımla uğraşan vatandaşlarımıza destek için Osmaneli Belediyesi, BEBKA destekleriyle yöresel ürün üretme tesisi, yeni nesil mezbaha, bakanlık onaylı toptancı hal kompleksi, hayvan barınağı ve hayvan hastanesi, laboratuvar, örnek tarım projesi ve son olarak modern sera projesi yatırımını tamamlayarak hizmete aldı.

Nakliye maliyetlerinin artmasını fırsata çevirmek için pazar olarak ilçeye en yakın ve sanayi kenti olarak büyük oranda tarımsal ürünlere, sebze ve meyveye ihtiyacı olan Kocaeli iline ulaşmayı hedefliyoruz. Eski Bilecik Valimiz Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle bu hedefi gerçekleştireceğiz.

Osmaneli ilçemizde seracılık alanında örnek bir işletmeyi hizmete sokuyoruz. Bir taraftan fide yetiştiriciliği yaparken, diğer taraftan en önemli ürünümüz olan karpuz ve kavunu en az bir ay önce yetiştirip pazara sunarak pazarda avantaj elde etmeyi inşallah kısa sürede başaracağız. Osmaneli tarımda seralarla bize 100 km mesafedeki sanayi kenti Kocaeli ilimizin pazarında en büyük paya sahip olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum