ÖZEL İDARE DESTEKLİ TOHUMLAR DAĞITILDI

ÖZEL İDARE DESTEKLİ TOHUMLAR DAĞITILDI

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi"  kapsamında İl Özel İdaresi İşbirliği ile çiftçilere yüzde 50 hibe destekli Adi fiğ ve Macar fiği, % 40 hibe destekli Yonca tohumu dağıtıldı.

İl Müdürlüğü yerleşkesinde yapılan dağıtım programına AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Serkan Yıldırım, Ali Şenel, Mayir Küçük, Nizamettin Çam, Hasan Hüseyin Çelik, Necati Keser ile Nihal Arslan'da katıldı. 

Dağıtım töreninde konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, projeden 98 köyde 55 çiftçinin faydalandığını bildirdi. Müdür Yıldız, 400 bin lira değerinde tohum dağıtıldığını belirterek şöyle devam etti:

"İl Müdürlüğümüzün hazırladığı "Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" ile İl Özel İdaresi %50 hibe destekli Yem Bitkisi Tohumları çiftçilerimize dağıtıldı. Projeden İl genelinde 98 köyde 555 çiftçimiz faydalandırılmıştır. Proje kapsamında 48.450 Kg Yem Bitkisi Tohumu dağıtılmış olup, 417.400,00 TL toplam maliyet tutarının 174.845,00 TL 'si İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. Bu yıl özellikle hayvancılığın gelişmesine katkı sunmak amaçlı hayvancılıkta en büyük gider olan yem bitkisi yetiştiriciliğine önem verdik.

Özel İdare katkısından dolayı, Sayın Valimize, Genel Sekreterimize, Meclis Başkanımıza, Encümene ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bol ve bereketli ürünleri afetsiz elde etmenizi dilerim" dedi.

Açıklamaların ardından çiftçiler hibe destekli Yem Bitkisi Tohumlarını teslim aldılar.​

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2635 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum