Pelitözü Gölpark kimin?

Pelitözü Gölpark kimin?

İl Genel Meclisi’nde alınan kararla yeniden Özel İdare bünyesine geçen Pelitözü Gölpark’ta bulunan 3 işyeri, Bilecik Belediyesi tarafından ihale edilerek kiraya verildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan ve İl Genel Meclisi’nde alınan kararla Bilecik Belediyesi’ne olan tahsisi iptal edilen Pelitözü Gölpark ile ilgili sarmal gittikçe büyüyor. Tarafların mahkemeye gittiği bilinirken, Bilecik Belediyesi’nin Pelitözü Gölpark’ta bulunan 3 iş yerini ihale ederek kiraya vermesi kaosu iyice derinleştirdi. Özel idare, Pelitözü Gölpark’ta belediyenin herhangi bir yetkisinin olmadığını belirtirken, belediye ise tahsisin kendilerinde olduğuna dair ısrarını sürdürüyor.

ÖZEL İDARE 15 GÜN SÜRE VERDİ

Öte yandan, Bilecik İl Özel İdaresi Pelitözü Gölpark’ın tahliye edilmesi için belediyeye tebligat gönderdi. Tebligatta tahliye işlemleri için 15 gün süre verildiği ve Pelitözü Gölpark’ta bulunan işletmelerin kiraya verilmemesi için ihtarda bulunulduğu bildirildi. Ancak, Bilecik Belediyesi tarafından 9 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında Pelitözü Gölpark’ta bulunan 3 iş yerinin kiraya verildiği öğrenildi.

PELİTÖZÜ GÖLPARK KİMİN?

Gelinen süreçte, özel idare ve belediye arasındaki anlaşmazlığın mahkemede sona ereceği aşikâr hale gelirken, Pelitözü Gölpark’ın kimin olduğu başka bir tartışma konusuna dönüştü.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum