PEYGAMBER SEVDALILARI BULUŞTU

PEYGAMBER SEVDALILARI BULUŞTU

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ‘Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (S.A.V.)’ konulu program düzenlendi. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak İsa Güvendik katıldı. Güvendik, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak Peygamberimizin ahlak ve adalet anlayışını anlatan etkili bir söyleşiye imza attı. 

1-598.jpg

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mevlid-i Nebi Haftası programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerif okundu. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Tahir Karaarslan, burada yaptığı konuşmada, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri ve platform çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Tahir Karaarslan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl düzenlediğimiz Mevlid-i Nebi programının bu yılki temasını ‘Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (S.A.V.)’ olarak belirledik.

Her yıl Nisan ayında yaptığımız programları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğumların Hicri takvime sabitlemesiyle birlikte nasip olursa artık her yıl Türkiye genelinde Hicri takvime göre 300’den fazla merkezde Mevlid-i Nebi ismiyle kutu doğum etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu yıl 11 Kasım’da başladı ve Allah’ın izniyle 300’den fazla merkezde gerçekleşecek. 

2-604.jpg

Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da 28 kişiye Umre ve 1001 çeşit ödülün yer aldığı Siyer sınavı gerçekleştirdik. Ulaşabildiğimiz her kardeşimizi küçük büyük, kadın erkek demeden 7’de 70’e herkese bu mesajı ulaştırabilmek adına bu halkaya iştirak ettirmek istedik. Neticede Peygamber sevdalısı kardeşlerimizin samimi ve ihlaslı çalışmalarıyla yüz binlerce kişiye ulaştık ve bu yıl Türkiye geneli 300 bini aşkın bir katılım ile siyer sınavımızı gerçekleştirdik. 

Peygamber sevdalıları olarak başlattığımız 1-31 Mart arası devam eden 2 kategoriden oluşan ödüllü şiir ve makale yarışmamız oldu. Kasım ayını ‘Sahabe ayı’ ilan ederek yurt çapında birçok Sahabe Hayatı programı düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz. 

3-467.jpg

Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal huzuru tesis etmek için ‘Ahlak ve Adalet Rehberi H.Z. Muhammed’in ahlakına başvurmalı ve güzel ahlakı her alana hâkim kılmalıyız” dedi. 

Karaarslan’ın açılış konuşmasında sonra platformun çalışmalarını içeren sinevizyon gösterisi izlenildi. Program, ilahilerin okunması ve kapanış duası ile sona erdi. 

4-195.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum