Prangalar kırılacak!

Prangalar kırılacak!

Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi ülkemizin ayağındaki prangaları kıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğunu müjdelemesinin ardından yeni bir dönem başladı. Türkiye’nin en çok dışa bağımlı olduğu doğalgaz alanında atılan bu tarihi adım kurulan yeni dünya düzeninde ülkemizi odak noktası haline getirecek.  

Yerli ve milli imkânlarla keşfedilen doğalgaz rezervinin 2023 yılında kullanılması planlanırken ülkemizin ayağındaki prangalar ise bir bir kırılacak. Cari açığımızın en büyük harcama kalemi kademeli olarak ortadan kalkacak ve enerji sektöründe üretici pozisyonuna geçilecek. İlk gelen bulgulara göre, ülkemizin 7 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayan rezerv önümüzdeki dönemde yapılacak doğalgaz ithalatlarında pazarlık masasındaki en önemli kozumuz olacak. 

Bulunan doğal gazın ülkemiz ekonomisine yaklaşık 60-65 milyar dolar katkı sağlaması planlanıyor. Gazdan elde edilecek gelirin yerli otomobil, savunma sanayi ve katma değeri yüksek teknolojik yatırımlarda kullanılması planlanıyor. 

Son olarak ekonomi uzmanları ve analistler, doğal gaz rezervine yönelik gelecek olumlu haber akışının ülkemiz ekonomisine olumlu yansımalarının olacağını ve yatırımcıların ülkemize olan ilgisinin artacağını tahmin ediyor. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum