Prof. Dr. Azmi Özcan’ın adı Kütüphaneye verildi!

Prof. Dr. Azmi Özcan’ın adı Kütüphaneye verildi!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü olan ve görev yaptığı süre zarfında Bilecik'e hem hizmet hem de birçok güzel anılar bırakan Prof Dr. Azmi Özcan’ın ismi Kütüphane ve Bilgi Merkezine verildi. Prof. Dr. Azmi Özcan, ismini taşıyan...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü olan ve görev yaptığı süre zarfında Bilecik'e hem hizmet hem de birçok güzel anılar bırakan Prof Dr. Azmi Özcan’ın ismi Kütüphane ve Bilgi Merkezine verildi. Prof. Dr. Azmi Özcan, ismini taşıyan kütüphane ve bilgi merkezinin açılışına bizzat katılarak BŞEÜ tarafından kendisine gösterilen vefa örneğine şahitlik etmiş oldu.

prof-dr-azmi-ozcanin-adi-kutuphaneye-verildi-001.jpg

Prof. Dr. Azmi Özcan, burada yaptığı konuşmada, bir fani olarak insanın hayatındaki en mutlu olması gereken anlardan birini yaşadığını belirterek, “Burada yolculuğa başladığımız arkadaşlarımızın geldiği mesafelere şahitlik etmek beni çok duygulandırdı. Bu töreni emeği geçen, katkı sağlayan herkesin temsilcisi olarak bir vefa göstergesi kabul ediyorum. Beraber görev yaptığımız bütün arkadaşlarım adına böyle bir törende bulunmaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim. Bilecik, Osmanlı’nın 3 kıtaya hükmettiği kuruluş toprakları olduysa, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi de ilimin 3 kıtaya buluşturacak üniversite olacaktır.” şeklinde konuştu.

prof-dr-azmi-ozcanin-adi-kutuphaneye-verildi.jpeg

Özellikle devletin ve milletin makamlarında görev yapan insanların o makamların sağladığı güç ve imkânı kendilerinin bir kerameti olarak görmelerinin çok büyük bir tehlike olduğunu belirten Prof. Dr. Özcan, “Bu makamlar hepimize belirli sürelerle emanet edilmiş, burada mükellef olduğumuz sorumlulukları yerine getirmemiz gereken dönemlerdir. Devletin bize verdiği güç ve imkanları, yine insanın faydasına; üniversiteler söz konusu olunca öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için kullanmakla mükellefiz.” ifadelerini kullandı.

prof-dr-azmi-ozcanin-adi-kutuphaneye-verildi-001.jpeg

Bu milletin kaderinde Bilecik nasıl önemli bir dönüm noktası olduysa üniversitemizin de bu Ülkenin ilim yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olma niyetiyle yola çıktığını ifade eden Özcan, hayatında önemi hiç eksilmeyecek bir anı yaşadığını söyledi.

Rektör Beydemir ise "Vefa insan ölünce olmaz. Kişinin yaptığı işler karakterini yansıtı.” Prof. Dr. Özcan’ın teşriflerinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

prof-dr-azmi-ozcanin-adi-kutuphaneye-verildi.jpg

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Azmi Özcan Kütüphanesi’nin açılması ile birlikte önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

prof-dr-azmi-ozcanin-adi-kutuphaneye-verildi-002.jpg

16 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen törende Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cenk Karakurt, Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş, Prof. Dr. Mahmut Baykan, Senatörler, daire başkanları ve bir çok kişi katıldı.

prof-dr-azmi-ozcanin-adi-kutuphaneye-verildi-003.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum