Samrı Barajı yükseliyor

Samrı Barajı yükseliyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, İnhisar Samrı Barajı’nda devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, İnhisar Samrı Barajı’nda devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Kaya Yıldız, Samrı Barajı’nın tamamlanması ile 2 bin 770 dekar arazinin suya kavuşacağını, dekar başına 2.387 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 5.240.000 TL katkı sağlanacağını bildirdi. 

samri-baraji-yukseliyor1.jpg

Genel Müdür Yıldız, 1,4 milyon m3 depolama kapasitesi olacak barajda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Gövde sıyırma kazısı, cebri boru imalatları, beton imalatlarının %40’ı, enjeksiyon imalatlarının %85’i ile kret ulaşım yolunun 400 metresinin tamamlandı. Kil ve kaya ocağı ulaşım yolu imalatlarının devam ediyor. Kalan enjeksiyon işleri tamamlanarak gövde dolgu imalatlarına başlanılacaktır. Dolusavak imalatları tamamlanacaktır. Kalan ulaşım yolu imalatları bitirilecektir. Temelden yüksekliği 42,7 metre ve su depolama kapasitesi 1,4 milyon m3 olan Bilecik İnhisar Samrı Barajının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına 2.387 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 5.240.000 TL katkı sağlanması hedefleniyor.” ifadelerini kullandı. 

samri-baraji-yukseliyor2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2847 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.