SARMAŞIK'TA COŞKULU HIDIRELLEZ

SARMAŞIK'TA COŞKULU HIDIRELLEZ

Sarmaşıklılar Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (SARDER) tarafından düzenlenen dördüncü geleneksel hıdırellez etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte şifalı pilav ikramında bulunularak yöresel oyunlarımız sergilendi.

1-310.jpg

Bayırköy'ün Sarmaşık Mahallesi'nde gerçekleşen bu güzel hıdırellez etkinliğine Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. 

2-302.jpg

Etkinlik kapsamında Anneler Günü'de kutlanarak tüm anneler adına mahallenin büyüklerinden Şerife Meşe'ye çiçek takdim edildi. 

3-226.jpg

Hıdırellez kutlamalarının ardından değerlendirmelerde bulunan SARDER Başkanı Zeki Kayadelen, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Kayadelen,"Hıdırellez şenliklerimize katılım geniş ve güzeldi. Sarmaşıklılar Derneği olarak milletimizin değerlerini yaşatmak ve birlik beraberlik içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Pilavımızı kültürümüzde olduğu şekilde yardımlaşarak odun ateşinde pişiriyoruz. Ebediyete intikal etmiş geçmişlerimize Mevlid okutarak, dualar ediyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi artırsın inşallah" dedi. 

4-062.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum