Sattıklarınızla hangi hizmetleri yapacaksınız?

Sattıklarınızla hangi hizmetleri yapacaksınız?

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez Bankası kasalarında biriken paraların yok olduğunu ima ederek "128 milyar dolar nerede?" diyerek politika cambazlığı yaparak kamuoyunu yanıltmaya uğraşıyor. Ak Parti iktidara geldiğinde Merkez Bankası kasasında sadece 27 milyar dolar para olduğu, zamanla 128 milyar dolara çıktığı, pandemi dolayısıyla çeşitli harcamalar yapılmasına rağmen halen 95 milyar dolar Merkez Bankası kasasında para olduğu bilinmesine, CHP'nin sorusuna yeterli cevap verilmesine rağmen papağan gibi "128 milyar dolar nerede?" demeye devam ediyor.

Ak Parti iktidarından evvel kökü CHP'ye dayanan Ecevit başbakanlık yaptı. O'nun zamanında sadece Merkez Bankası kasalarında 27 milyar dolar var iken Ak Parti 128 milyar doları Merkez bankası kasalarına koyabiliyor. CHP şimdi sanki, Ak Parti iktidara geldiğinde 128 milyar doları Merkez Bankası kasalarından devraldı bunun hesabını soruyoruz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor.

Maalesef Ak Parti bu "128 milyar dolar nerede?" sorusu ilk günlerde ortaya atıldığında yeterli cevabı vermeyişi yüzünden kamuoyunun bilgisiz kalmasına sebep oldu. Şimdi açıklamalar yapılıyor ama geç kalındığı aşikar.

İlimizde de zaman zaman merkez ilçe başkanlığı belediyenin yanlış icraatlarını basın yoluyla duyursa da il teşkilatı gerekli açıklamaları yapmayarak genel merkez gibi açığa çıktığını sanırım fark eder.

Belediye Elmas Büfe diye adlandırılan arsaya yapılan binayı nihayet 16 milyon 600 bin TL bedelle sattı erdi muradına. Belediye sadece bu binayı satmış değil. 25/03/2021 tarihinde yaptığı ihale ile aşağıdaki gayri menkulleri de sattı. Ak Partili belediye her yeri sattı diyenler bu duruma ne diyecekler merak ediyorum. 

olaylara-bakis-001.jpg

Şimdi ben bir vatandaş olarak soruyorum. Son olarak sattığınız binadan elde ettiğiniz 16 milyon 600 bin TL ile 25/03/2021 tarihinde sattıklarınızdan elde ettiğiniz paralarla Bilecik halkına hangi hizmetleri yapacaksınız? Genel merkezin emriyle "128 milyar dolar nerede?" afişlerini asan CHP teşkilatı partinizin belediye başkanının sattıklarıyla elde ettiği paralarla hangi hizmetleri yapacağını bilboardlara yazarak açıklayın.

Elde edilen paralarla 2 yıldır hiçbir icraat yapmadıkları gibi 3 yıl içinde de hiçbir iş yapmayacaklar. Ak Partili belediye döneminde 300-350 personel ile hizmet veren belediye, partiliye iş düşüncesiyle belediyeyi 600'ü aşkın personelle doldurdu. Belediye 2 yıldır bu yüzden bütçeden büyük açık veriyor. Sattıklarıyla nefes almaya çalışıyor. Sırada eski belediye çarşısına yapılmakta olan bina var.

"Her şey daha güzel oalcak her şey şeffaf olacak." dediler, madem şeffaf olacak açıklayın geldiğinizden bu yana belediyeye aldığınız personel sayısını? Göreve geldiğinizdeki belediye personel sayısını ve bugünkü sayıyı. Sattıklarınızdan elde ettiğiniz paralarla yapacağınız hizmetleri?

Yorumlarda "Millet aç!" diyenler, belediyeye "Elde ettiğiniz paralarla açları doyurun." diye seslenin.

Bu haber toplam 2723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum