SEVEN ÇARŞISI'NDA SICAK GELİŞME

SEVEN ÇARŞISI'NDA SICAK GELİŞME

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı olarak isimlendirilen eski adıyla Seven Çarşısı'nın yıkıldığı alanda gerçekleştirilecek projenin uygulanması konusunda değişikliğe gidilmesine karar verildi.  

Bu akşam gerçekleştirilen Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Başkan Selim Yağcı, daha önce belediye bütçesinden yapılması planlanan projenin kat karşılığı ihale edilerek gerçekleştirilmesi için meclisten yetki istedi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası planladıkları takvimin istedikleri şekilde ilerlemediğini belirten Yağcı, ekonomik hesaplarda bir takım değişiklikler yaşandığını dile getirdi. 

Başkan Yağcı,"Burayı belediye olarak kendi imkanlarımızla yapmayı düşünüyorduk ancak geldiğimiz noktada kat karşılığı ihale edilmesinin daha uygun olduğunu gördük. Bu konuda meclisten yetki istiyoruz" dedi. 

Başkan Yağcı'nın bu teklifine MHP ve CHP grupları sıcak bakmadıklarını ve projenin belediye tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini belirttiler. 

Projenin kat karşılığı gerçekleştirilmesi için yapılan oylamada, MHP, CHP ve bağımsız üyeler red yönünde oy kullanırken AK Parti'nin oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3337 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum