SİLKAR’DAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK

SİLKAR’DAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK

İlimizde faaliyet gösteren Silkar Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırılan kalıpçı freze tezgahı ve ekipmanlarının açılışı yapıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, TSO Başkanı Mefail Ateş, Silkar Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Fabrikalar Üretim Direktörü Nurtaç Akgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul Müdürü Yücel Gürsoy, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

silkardan-mesleki-egitime-destek2.jpg

Sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün sağlanması amacıyla Silkar fabrikası tarafından Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı’na 65.000,00 TL değerinde Kalıpçı Freze Tezgahı ve ekipmanları alınarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Açılışa katılan Silkar Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Fabrikalar Üretim Direktörü Nurtaç Akgöz, mesleki eğitimin ilimiz ve ülkemiz için önemine değindi. Sanayi sektörünün ve ülkemizin daha hızlı kalkınabilmesi için mesleki eğitimi geliştirmek ve nitelikli insan gücü yetiştirmek durumunda olduğumuzu dile getirdi. Bu bağlamda Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine makine temini yoluyla destek olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Bundan sonra da imkânları ölçüsünde mesleki eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

silkardan-mesleki-egitime-destek3.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise sanayi sektörleri ile meslek okulları arasında güçlenen iş birliği ve dayanışma sayesinde mesleki eğitim alanında güzel gelişmeleri hep birlikte yaşamaya devam ettiklerini belirtti. Sanayi sektörlerinin, okullara sağladıkları destekler sayesinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde artık okulların daha yeterli hale geldiklerini ve imkânlarının da genişlediğini ifade eden Fazilet Durmuş, makine temini yoluyla okula yaptıkları katkılardan dolayı Silkar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak’a ve Fabrikalar Üretim Direktörü Nurtaç Akgöz’e teşekkür etti. 

Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, okula kazandırılan makine ve ekipmanların hayırlı olması temennilerinin ardından  Nurtaç Akgöz’e plaket takdim etti.

silkardan-mesleki-egitime-destek4.jpg 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2714 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.