Söğüt OSB sessizliğe büründü!

Söğüt OSB sessizliğe büründü!

Söğüt OSB’de, Elginkan Holding tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar durmuş vaziyette.

Söğüt OSB’de, Elginkan Holding tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar durmuş vaziyette. Yılbaşı öncesi yavaşladığı görülen çalışmaların tamamen durduğu görülürken Söğüt OSB adeta sessizliğe büründü. Daha önce alanda çok sayıda iş makinası ve kamyon çalışırken şimdilerde tabiri caizse kuş uçmuyor.

sogut-osb-sessizlige-burundu1.jpg

Söğüt OSB’deki parsellerin neredeyse tamamına yakınını alan ve aradan geçen 8 yılın ardından yatırıma başlayan Elginkan Holding’in çalışmaları durdurup durdurmadığı bilinmiyor. Ancak ortaya çıkan tablo kamuoyunda endişe meydana getiriyor. Alanda çalışma olmayışına karşın “Elginkan vaz mı geçti?”, “Yatırım ertelendi mi?”, “Elginkan işi savsaklıyor mu?” gibi birçok soru cevap bekliyor.

sogut-osb-sessizlige-burundu2.jpg

Bilindiği üzere; yaklaşık 9 yıl önce Söğüt OSB’deki parsellerin tamamına yakınını alan Elginkan Holding, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yatırıma başlamıştı. Daha sonra Eylül ayında temel atma töreni gerçekleştirilmiş ve çalışmaların yılbaşına dek süratle devam ettiği gözlemlenmişti.

sogut-osb-sessizlige-burundu3.jpg

Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Gaye Akçen, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yatırımların tamamlanması için 2 yıl gibi bir hedef koyduklarını ve 800 kişilik istihdam oluşturacaklarını açıklamıştı. Yani 2024 yılsonu gibi yatırımın tamamlanması planlanıyordu. Ancak gelinen süreçte çalışmaların durmuş olması kafaları karıştırdı. Bilhassa Söğüt OSB’nin kurulması için yıllar önce yerlerini veren vatandaşlar çalışma olmayışına karşı tepkili.

sogut-osb-sessizlige-burundu4.jpg

Elginkan Holding tarafından yıllarca ötelenen yatırımın bir kez daha sekteye uğradığını düşünmek dahi istemeyen vatandaşlar, çalışmaların kaldığı yerden hızlı şekilde devam etmesini istiyorlar.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3968 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum