Söğüt Şenlikleri ve Bilecik Bezi ulusal envanterde

Söğüt Şenlikleri ve Bilecik Bezi ulusal envanterde

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile Bilecik Bezi, somut olmayan kültürel miras envanterine kaydedildi.

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile Bilecik Bezi, somut olmayan kültürel miras envanterine kaydedildi. Yeni hedef ise uluslararası envanter olan UNESCO somut olmayan kültürel miras listesine girmek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ve Folklor Araştırmacısı Elif Tuzcuoğlu Yiğit, Vali Bilal Şentürk’ü ziyaret etti. Vali Şentürk’e çalışmalara ilişkin bilgiler veren Müdür Serkan Bircan, ulusal envantere kayıtlı unsur sayısının 6’ya yükseldiğini bildirdi. 

Vali Bilal Şentürk, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, küreselleşme ile birlikte birçok kültürün yok olmaya başladığına dikkat çekti. Bilecik’te 740 yıldır süregelen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile ilmek ilmek işlenen Bilecik Bezi’nin önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, bundan sonraki hedefin UNESCO somut olmayan kültürel miras listesine girmek olduğunu belirtti. Vali Şentürk, ''Türk Dünyası'nın ortak kültürel mirası olan ve geleneksel halde kutlanan değerimizin uluslararası bilinirliliği ve hak ettiği değerin sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek. Bunun yanında kültürümüze uygun olarak Bilecik bezinin de markalaşması ve uluslararası satış pazarları oluşturularak üretiminin artırımının sağlanması hedeflenmektedir'' ifadelerini kullandı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ve Folklor Araştırmacısı Elif Tuzcuoğlu Yiğit, Ertuğrul Gazi'nin yağlı boya tablosunu ve Bilecik Bezini Vali Şentürk’e takdim etti. 

sogut-senlikleri-ve-bilecik-bezi-ulusal-envanterde1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.