Taşkın koruma tesisleri hizmete alındı

Taşkın koruma tesisleri hizmete alındı

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, İnhisar ve Bozüyük'te tamamlanan taşkın koruma tesislerinin hizmete alındığını bildirdi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, İnhisar ve Bozüyük'te tamamlanan taşkın koruma tesislerinin hizmete alındığını bildirdi. 

Genel Müdür Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, İnhisar Tozman Taşkın koruma tesisi ile ile Bozüyük Aşağı Armutlu taşkın koruma tesisinin tamamlandığını ifade etti. Toplamda 2 bin 223 metre beton ya da kargir duvarlı kanal ve korkulukların inşa edildiğini belirten Müdür Yıldız, "Projeler ile 3 yerleşim yerimizi taşkın riskine karşı koruma altına aldık." ifadesini kullandı. 

taskon-koruma1.jpg

Kaya Yıldız, konuya ilişkin açıklamasının devamında, şu bilgileri verdi:

"Bilecik’te yapımı tamamlanan İnhisar Tozman Taşkın koruma tesisi işi kapsamında; 1.012 metre kargir duvarlı kanal ve korkulukları, trapez kanal yüzeylerine istifli taş dolgu, 57 adet taban kuşağı, 18 adet brit, 2 adet seki, 4 adet menfez ve 8 adet DSİ tipi plak köprü, ve İnhisar Koyunlu Taşkın koruma tesisi işi kapsamında; 2 adet tersip bendi, 727 metre dik duvarlı beton kanal, 3 adet menfez ve 2 adet DSİ tipi plak köprü ile Bozüyük Aşağı Armutlu Taşkın koruma tesisi işi kapsamında; 484 metre kargir duvarlı kanal ve korkulukları, 1 adet tersip bendi, 2 adet menfez ve 5 adet DSİ tipi plak köprü yapıldı. 

taskon-koruma2.jpg

Toplamda 2 bin 223 metre beton ya da kargir duvarlı kanal ve korkulukları inşa edilerek işler tamamlanmıştır. Projeler ile 3 yerleşim yerimizi taşkın riskine karşı koruma altına aldık. Projelerin Bilecik ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

taskon-koruma3.jpgtaskon-koruma4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.