Tehlike büyüyor, Kurtköy’de de görüldü

Tehlike büyüyor, Kurtköy’de de görüldü

Trakya bölgesinde görülen ve ayçiçeklerinin kökünden başlayıp çekirdek kısmına kadar yiyerek büyük zararlar veren çayır tırtılı Gölpazarı’nın ardından Kurtköy’de de görüldü.

Trakya bölgesinde görülen ve ayçiçeklerinin kökünden başlayıp çekirdek kısmına kadar yiyerek büyük zararlar veren çayır tırtılı Gölpazarı’nın ardından Kurtköy’de de görüldü. Köydeki bazı ayçiçek tarlalarında tespit edilen çayır tırtılı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bilgi verildi.

kurtkoy1.jpg

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Diğer yandan, çayır tırtılının ilimizde görülmesinin ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Teknik personeller arazilerde inceleme başlarken İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise köy muhtarları ile bir araya gelerek çayır tırtılı ile mücadeleye ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

1.jpg

“İlimizin genelinde ayçiçeği ekili alanlarda 16 Temmuz tarihinden itibaren çayır tırtılı popülasyonun arttığı ve ayçiçek ekili alanlarda zararlar oluşturduğu tespit edilmiş olup, zararlı ile ilaçlı mücadele yapılabilmektedir.  İlaçlı Mücadele konusunda İl-İlçe Müdürlüklerimizce köylerimizde gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Ayçiçeği ekili bölgelerimizde teknik personellerimizce kontrollerimiz devam etmekte olup, üreticilerimizin de kendi ayçiçek tarlalarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca zararlının polifak zararlı olması sebebiyle üreticilerimizin ayçiçek tarlalarına sınır konumlarda bulunan mısır, yonca, şeker pancarı gibi ürünlerini de kontrol etmeleri gerekmektedir. Zararlının 1 gün içerisinde etki gösterdiği alan büyüklüğünün yüksek olması sebebiyle ilaçlamaların ivedi şekilde yapılması önemle duyurulur.

Kullanılan ilacın etken maddesi DELTAMETRİN.

Ayrıca, ilaçlı mücadele yapacak olan üreticilerimizin ayçiçeğinin çiçek döneminde bulunması nedeni ile ilaçlama yapılacak bölgedeki arıcılarımızı bilgilendirmesi ve ilaçlamalarını arıların aktif olmadığı saatlerde yapması gerekmektedir.”

2.jpg3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 9230 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum