TEKELİOĞLU’NDAN KARNE AÇIKLAMASI

TEKELİOĞLU’NDAN KARNE AÇIKLAMASI

Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, birinci yarıyıl dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitimci-Yazar Tekelioğlu, öğrencilere ve velilere seslendiği açıklamasında önemli mesajlar verdi.

Tekelioğlu açıklamasında: “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını tamamlamak üzereyiz. Birkaç gün içinde öğrencilerimize karneleri verilecek… Öğrencilerimizin bir kısmı karnesinin yanında teşekkür ya da takdir belgesinin olmamasının üzüntüsünü yaşayacaklar. Bazı öğrencilerimiz de karneleriyle birlikte teşekkür ya da takdir belgesini de almışlarsa onların keyiflerine diyecek yoktur. Sevinçten havalara uçarlar. Bir dönem boyunca çalışmanın mükâfatını almışlardır. Onlar ne kadar sevinse azdır. Hele aileleri çocuklarının başarısından gurur duyarlar. Babaları mesai arkadaşlarının, anneleri ise gün arkadaşlarının yanında çocuklarının başarısını anlatmak için fırsat bulmuşlardır.”

Bazı öğrencilerin karnelerinde ise bir ya da birden fazla zayıfları olabileceğini hatırlatan Tekelioğlu “Onlar suskun bir şekilde, zayıf almanın üzüntüsünü yaşayarak, boyunları bükük evlerinin yolunu tutarlar. O çocukların anneleri ve babaları çok üzülürler. Hatta çocuklarına bağırıp, çağırırlarken “Ben komşularımın yüzüne nasıl bakacağım, Ayşe Teyzene, Fatma Ablana, Ahmet Amcana ne diyeceğim?” diye söylenirler.”

Anne babalara da seslenen Tekelioğlu “Değerli anne ve babalar! Bizler de okul hayatı yaşadık. Bizim de karnelerimizde zayıflarımız vardı. Hatta sınıf tekrarı yaptık. Öğrencilik hayatında takdir teşekkür aldığımız gibi zayıflarımız da oldu. Bunlar normal şeylerdir. Ben çok iyi hatırlıyorum Ortaokul 1.sınıfında sınıf tekrarı yapmıştım. Ortaokul 2. Sınıfta ise bütünleme sonucunda sınıfımı geçmiştim. Hayatta her olumlu şeyin bir olumsuzluğu mutlaka vardır. Gündüzün gecesi, yazın kışı, sağlığın hastalığı, sevginin nefreti vardır. Başarının başarısızlığı da olabilir. Bir eğitim-öğretim yılının ortasında alınan karnedeki başarısızlık her şeyin bitmesi anlamına gelmez. Onlara nasihat ederek, sevgi ve şefkat göstererek çalışmasını ve başarılı olmasını sağlayabiliriz. Laf aramızda biz çocuklarımızın başarısını biraz da kendimiz için istiyoruz. Komşulara mahcup olmamak için istiyoruz. Biraz da etrafımızdakilere hava atmak için istiyoruz.” dedi.

Öğrencilere de seslenen Tekelioğlu “Sevgili Öğrenciler; Başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik ederim. Yarı yıl tatilinde dinleneceksiniz. Arkadaşlarınızla bir araya gelip, eğleneceksiniz. Dinlenmek ve eğlenmek sizin hakkınız. Karnesi arzu edildiği gibi olmayan öğrencilerimiz mutlaka üzülüyorsunuzdur. Üzülmek başarıyı artırmanın yolu değildir. Önemli olan bundan sonra başarılı olmak için gayret göstermenizdir. Başarısızlığın nedenlerini şöyle bir düşünün. Hatalarınızı telafi ederek, sistemli ve programlı olarak ders çalıştığınızda başarılı olacaksınız. Sizler de tatilinizin bir kısmını dinlenerek ve eğlenerek geçirin. Belli bir bölümünde ise bilhassa başarısız olan derslerin konularını tekrar etmeyi ihmal etmeyin. Önümüzdeki dönem başarmak için elinizden gelen gayreti gösterin. Şuna inanıyoruz ki sizin, başarılı olan arkadaşlarınızdan hiçbir farkınız yoktur. Sizlere güveniyoruz. Hepinize iyi tatiller dilerim.” dedi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.