‘Tıp Fakültesi'nin bölgeye katkısı olacak’

‘Tıp Fakültesi'nin bölgeye katkısı olacak’

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Tıp Fakültesi’nin hem Bilecik’e hem de bölgemize birçok alanda katkı sunacağını bildirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal’ın yürüttüğü tez çalışması kapsamında Bilecik ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi hakkında bir röportaj verdi. 

Kadir Erdal’ın Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi’ne sunmak üzere gerçekleştirdiği röportajda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Bilecik’teki yeri ve rolü ele alındı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Rektör Beydemir, “Bilecik; tarihi, doğal güzellikleri, mermeri ve toprağı ile bereketli bir şehir olarak karşımıza çıkıyor” ifadesini kullandı. 

‘Tıp fakültesinin şehre ve bölgeye katkısı olacak’

Rektör Beydemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin şehrin gelişimi adına lokomotif görevi üstlendiğini belirtirken, Tıp Fakültesi’nin kente ve bölgeye önemli katkılar sunacağına vurgu yaptı. Rektör Beydemir, açıklamasına şöyle devam etti:

“Üniversiteleri iki kategoriye ayıracak olursak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi şehre katkısı olan üniversiteler içerisinde sayılabilir. Özellikle büyük şehirlerde bulunan üniversitelerde şehrin üniversiteye katkısı görülür. Üniversitemizin şehre katkısını ifade etmek gerekirse nitelikli nüfus artışını sağlar. Sosyo-kültürel açıdan değerlendirdiğimizde üniversiteler kültür etkileşimlerinin örnek yerleridir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde 81 ilden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenci alan bir üniversitedir. Dolayısıyla sosyo-kültürel açıdan şehre katkısı olan bir üniversite durumundadır. Sosyo-ekonomik açıdan düşündüğümüzde tıp fakültesinin açılmasıdır. Tıp fakültesi ile Bilecik’in aslında hak ettiği sağlık şehri formatına doğru gideceğini ümit etmekteyiz. Şehre ve bölgeye katkısının olacağını düşünmekteyiz. 

‘BŞEÜ, Bilecik’in gelişimi için lokomotif görevi üstlenmiş kurumlardan bir tanesi’

Üniversitemizin analiz laboratuvarları ile sanayicimizin AR-GE çalışmalarına ciddi katkılar olduğunu biliyoruz. Laboratuvarlarımız üst düzeydir ve gelişmiş teknoloji ile donatılmışlardır. Bu alanda Bilecik sanayisine ciddi katkılar olacağını görmekteyiz. Bilecik, sanayinin de güçlü olduğu bir ildir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi de bu görevi çok ciddi anlamda yerine getirmektedir. Üniversitemiz Bilecik’in gelişmesi adına lokomotif görevi üstlenmiş en önemli kurumlardan bir tanesidir. 

Bilecik’ten bahsederken bir imparatorluğun kurulduğu şehirden bahsediyoruz. Yani atalarımızın verimli topraklar diye gelip yerleştiği ve bir imparatorluğun temellerinin atıldığı şehirden bahsediyoruz. Bilecik, doğal güzellikleri ön plana çıkan bir şehir olması hasebiyle turizm şehri olduğunu görüyoruz. Doğal güzelliklerinin ve tarihi mirasının yanı sıra bir de dünyanın en önemli doğal taşlarının çıktığından bahsediyoruz. Bilecik; tarihi, doğal güzellikleri, mermeri ve toprağı ile bereketli bir şehir olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum