TMO BUĞDAY ALIMI YAPACAK MI?

TMO BUĞDAY ALIMI YAPACAK MI?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun 19 Temmuz'dan itibaren ilimizde buğday alımına başlayacağı bildirildi. Ofisin Pelitözü yol kavşağında bulunan geçen yılki alanda alım yapacağı ve bir ay süreyle ilimizde kalacağı öğrenilirken, buğdayın kalitesine göre tonunu 765 ile 910 kuruş arasından alacağı kaydedildi. 

​İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'ya buğday alımı için yaptığı başvurular sonucunda, ilimizde 19 Temmuz 2016 tarihinden itibaren buğday alımına başlanacağı bildirildi. 

TMO Eskişehir Şube Müdürü Hikmet Kaymak ve teknik elemanları, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız bir toplantı gerçekleştirdi. Müdür Yıldız'ın makamında gerçekleşen toplantıda alım için kantara yakınlığı, sel ve taban suyu riski olmayan, elektriği olan ve internet bağlantısı kurulabilen  geçen seneki yerin (Pelitözü yol kavşağında bulunan alanın) uygun olduğuna karar verilerek kiralama işleminin gerçekleştirildiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız şunları kaydetti:

"İlimizde 120-1450 m rakım arasında geniş alanlarda buğday üretimi yapılmaktadır. Çiftçilerimizin ürettiği buğdayın piyasada istenilen değeri bulmasını sağlamak amacıyla TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) nun buğday alımı yapması için İl Müdürlüğümüz tarafından sözlü ve yazılı olarak Eskişehir Şube Müdürlüğüne talepte bulunulmuştur. Siyasi, idari ve sivil girişimcilerin de katkıları ile olumlu netice alınarak Ofis ilimizde alım yapacağı kararını vermiştir.

TMO buğday alımına bir aksilik olmazsa 19 Temmuz Salı günü başlayacak olup 1 ay süre ile alıma devam edecektir. Buğday fiyatları da kalitesine bağlı olarak tonu 765- 910 lira arasında olacaktır. Şu an itibarı ile ilimizde buğday ekim alanlarının yaklaşık %30' unun hasadı yapılmıştır. Verim ve kalitenin bölgesel olarak değişmekle birlikte geçen yıla göre daha iyi olduğu gözlenmektedir. Biçer döver kontrolleri teknik elamanlarımız tarafından yapılmakta olup; dane kayıplarının azaltılması  ve anız yakılması engellenmektedir.

Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diler, ofisin açılmasında katkısı olan herkese çiftçimiz adına teşekkür ederim" dedi.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum