"Türkiye- Kıbrıs arasında ki bağı kopartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir"

"Türkiye- Kıbrıs arasında ki bağı kopartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı açılış programına katıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktora verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen 2023-2024 açılış programına katıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktora verildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleştirilen programa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vali Şefik Aygöl, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan program, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.

dsc-0279.jpg

Programın devamında bir müzik dinletisi yapıldı. Müzik Dinletisinin ardından, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

dsc-0286.jpg

Programda konuşan Rektör Beydemir sözlerine İsrail’de yaşanan katliamı kınayarak başladı.

Şükrü Beydemir konuşmasında;

“İsrail’de yaşanan katliamı şahsım ve üniversitemiz adına kınıyorum. Geçtiğimiz hafta 20 Kasım’da çocuk haftası gününü kutladık. Böyle önemli bir günde, İsrail’de masum çocukların yaşam haklarının ellerinden alınması bazı sözleri kifayetsiz bırakıyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak, ilimiz de ve üniversitemiz olarak tüm faaliyetlerimizi, geleceğimizi aydınlatmak adına gerçekleştiriyoruz.

dsc-0290.jpg

Sağlık hizmetleri alanında yapılan gelişmeler ile vatandaşlarımıza da daha kaliteli hizmetler vermeyi amaçlıyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde emeği geçen ve bizleri destekleyen tüm çalışma arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Rektör Beydemir’in ardından kürsüye gelen Vali Şefik Aygöl Bilecik’in tarihi ve doğal güzelliklerini vurguladı.

Vali Aygöl konuşmasında;

“Bilecik doğal güzellikleri ve tarihi yönüyle değerini korumaktadır. Bu tarihi serüvenin içinde yaşayan vatandaşlarımız, bu kadim şehrin değerini yaşatmaktadır. 49 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı’nda birlik olduk. Kıbrıs halkıyla olan kardeşliğimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2023-2024 akademik yılını kutluyoruz. Türk’ün bedeni Anadolu ise kalbi Kıbrıs’tır.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından programın devamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili bir video izlendi.

dsc-0300.jpg

İzlenen videonun arkasından kürsüye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar geldi. Ersin Tatar konuşmasında KKTC ve Türkiye arasında ki kardeşliğe vurgu yaparak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesini anlattı.

“Sayın Valim, Değerli Belediye Başkanım, Sayın Rektör, Sayın Milletvekilimiz, Sayın Gazilerimiz, Değerli öğretim görevlileri, akademisyenler, öğrenciler ve buradan bizi izleyen Bilecik halkına KKTC’den sevgi saygı ve halkımın muhabbetlerini getirdim. Sizlere teşekkür ediyorum. Bilecik’ten bu daveti aldıktan sonra, memnuniyetle kabul ettim, burası tarihi bir kent.

dsc-0312.jpg

Tarikte neler olduğunu hepimiz biliyoruz, New York’lara kadar gitti konular. Eğer Kıbrıs Yunanistan’a bağlanacaksa, Türkiye gereğini yapacaktır dedik. Onun için cesaret edemediler. Tarihte birçok yabancı isim bizleri katledip yok etmek istedi. Kıbrıs maneviyatıyla ayrı bir halktır.

Sayın Rauf Denktaş’ın 40 yıl önce Kıbrıs Türk halkının meşru hiçbir zaman önüne geçilemeyecek istek ve iradesine tercüman olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini bir bağımsız devlet olarak ilan ediyoruz diyerek Doğu Akdeniz’de bana göre kıymetli Türk Devletinin de elbette temelleri daha da güçlendiriliyor. Fahri Doktora için bu kararda imzası olan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, cübbe giydirilerek, fahri doktora ünvanı verildi. Programın devamında, gösterdikleri üstün başarılardan dolayı akademisyenlere plaket takdim edildi.

dsc-0320.jpg

dsc-0344.jpg

dsc-0330.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.