ÜNLÜ DİPÇİK USTASI BİLECİK´E GELDİ

ÜNLÜ DİPÇİK USTASI BİLECİK´E GELDİ

Dünyaca ünlü dipçik ustası Abdullah Kara, Bilecik´e geldi. Bursa´da gerçekleşecek poligon açılışına katılmak üzere yola çıkan Kara, Safari Av Bayii Sahibi Mithat Şişli ile atıcılık sporuyla uğraşan Hasan Kekeç´i ziyaret etti.

/resimler/2016-3/14/1006353397637.jpgAhmet MEŞE
Dünyaca ünlü dipçik ustası Abdullah Kara, Bilecik'e geldi. Bursa'da gerçekleşecek poligon açılışına katılmak üzere yola çıkan Kara, Safari Av Bayii Sahibi Mithat Şişli ile atıcılık sporuyla uğraşan Hasan Kekeç'i ziyaret etti.
Konya'nın Beyşehir ilçesi Huğlu Mahallesi'nde dipçik ustalığı yapan ve alanında dünyanın en ünlü isimleri arasında yer alan Abdullah Kara, Bilecik'e geldi. Bilecik'teki dostlarını ziyaret eden Kara, gazetemize açıklamalarda bulundu.
Safari av bayii önünde Bilecikli dostlarıyla sohbet eden Kara,"Her tüfek atış yaptırır ama kundak vurdurur" diyerek kişiye özel tüfek dipçiğinin öneminden bahsetti. Kara, tüfekteki en önemli noktalardan birinin kundak kısmı yani tüfeğin dipçiği olduğunu belirterek,"Siz tüfeğe değil, tüfek size uyacak' ifadelerini kullandı.
45 senedir dipçik ustalığı ile uğraşan Kara, tamamen el işçiliğiyle yaptığı kundakların standartların dışında olduğuna dikkat çekerek,"Türkiye'de benden başka bu şekilde çalışan yok. Avrupa'da falanda yaygın değil. Ben tamamen el işçiliği ile yapıyorum. Biz müşterilerimizle bire bir konuşarak neresinde ne olduğuna dair konuşarak tek tek yapıyoruz. Standardın dışında kundak yapıyoruz. Avrupa'da bu iş makinaya dayalı yapılıyor ama fabrikasyon olduğu için el işçiliği kadar güzel olmuyor. Dünya Kupası'nda İtalyanlar bizimle çalışmak istediler ama mesafe uzun olduğu için vazgeçtiler" dedi.
Kara ayrıca Almanya'ya, Kıbrıs'a ve Yunanistan'a iş yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.