Vali Aygöl Basınla Buluştu

Vali Aygöl Basınla Buluştu

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla buluştu. Polisevi’nde düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarını ağırlayan Vali Aygöl, günümüzü kutlayarak başarı dileklerini iletti.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla buluştu. Polisevi’nde düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarını ağırlayan Vali Aygöl, günümüzü kutlayarak başarı dileklerini iletti.

10 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın valilerle bir araya gelecek olmasından ötürü kutlamasını öne çektiğini ifade ederek, görevde bulunduğu 5 aylık dönemi değerlendirdi. Bu süre zarfında elde ettiği izlenimlerini ve çalışmalarını anlatan Vali Aygöl, Bilecik’e nitelik kazandırmak gerektiği yönünde bir kanaate ulaştığını belirtti.

Kentin sanayisinden turizmine, sosyo-kültürel yapısından ekonomisine kadar birçok başlıkta açıklamalarda bulunan Vali Aygöl, kentin sorunlarına ilişkin başlattıkları çalışmaları ve planlanan projelere değindi. Vali Aygöl’ün burada yaptığı konuşmasının satır aralarından öne çıkanlar şu şekilde:

“BİLECİK’TE İDEOLOJİK BİR ALTYAPI YOK..”

“Bilecik'e hizmet etmek herkese nasip olmaz. Alışmamak gibi bir lüksümüz yok. Makamda oturan idarecilikten ziyade sürekli alanda olan bir anlayış göstermeye çalıştık. Hızlı bir şekilde şehri tanıma fırsatım oldu.

vali-aygol-basinla-bukustu.jpg

Edindiğim izlenimlere göre, Bilecik’te ideolojik bir alt yapı yok. Burası ideolojisi olmayan bir şehir ve önemsediği özellikleri var. Birincisi Bilecikliler Atatürkçü, Milliyetçi ve Muhafazakâr. Burası bu üçünü beraber barındıran bir şehir. En büyük özelliği tanınmayan bir şehir olması ama aslında bu bir nimet. Çevremizde 23 milyon nüfus var. Bu nüfus Bilecik'e muhtaç durumda. Bu şehri daha nitelikli hale getirmemiz lazım. Onun için çok büyütelim mantığından ziyade nitelikli hale getirmemiz lazım.

TRAFİK SORUNU

Trafik konusu ciddi bir konu. Trafik problemimiz var, araç sayısı artıyor ama yollarımız genişlemiyor. Trafik komisyonu kararlarını alıyoruz ama tam olarak çözmez. Büyük araçların girişlerini kısıtladık mesela ama siyaset buna karşı çıkıyor. Ama şehir buna doğru diyorsa ben karşı çıkmam. Göreve geldikten sonra karayolları ve ulaştırma bakanlığı ile görüştük. Hamsu’ya alternatif bir çevre yolunu gündemimize aldık. Yenişehir yolunun bitmesinden hemen sonra bu yolun yapılması talebimiz var.

YENİŞEHİR YOLU

Yenişehir yolu bu ayın sonunda bitecek. Daha sonra çevre yolu istiyoruz ve yaklaşık 1 milyar TL’lik viyadüklü bir çevre yolu. Sonrasında Hamsu’nun bir bölümünün daha yeniden yapılmasını sağlamak istiyoruz.

EĞİTİM

(BİL-EN) Bilecik Eğitiminde Nitelik ve Vizyon Programını başlattık. Aile, öğretmen ve öğrenci temasını kuruyoruz. Birçok başlık altında çalışma yapıyoruz. Çocuklarımız yıllık en az 104 kitap okuyacak.

SAĞLIK

Sağlıkla ilgili olarak hastanemizi geliştireceğiz. 150 yataklı yeni bir genişleme ve büyütme çalışmamız olacak. Dişle ilgili de çalışmalar sürüyor. Sağlıkta da nitelik için çalışıyoruz.

KÜLTÜR-TURİZM

Kültür ve turizmle ilgili olarak Şeyh Edebali Türbesi’ni külliye olarak değiştirdik. İmarethane güzel bir yer hâline gelecek. Arkasından oradan başlayıp belediyeye gelen yolu yeniden canlandıracağız. Bu şehre bu güzelliği katacağız. Müzeyle ilgili yeni bir çalışma hazırlıyoruz ve şehre kazandırmak istiyoruz. Pelitözü Göleti’ni cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Yazın gölette teknelerin olacağı bir oluşum içerisindeyiz orası şehrin nefes alabileceği bir merkez olacak.

ÖZEL İDARE ÇALIŞMALARI

Özel idarede ihale birimi kurduk. Köylere hizmette Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Köylerimizin elektriğini kendileri sağlamaları için güneş enerjisi panelleri kurmaları için yüzde 50 destek vereceğiz. Önemli bir çalışma olacak.

“KAMU BİNALARI GERİDE KALMIŞ..”

Kamu kurum ve kuruluşları binaları maalesef geride kalmış. Tüm kurumları yeniden elden geçiriyoruz. Yeni yapılan hükümet konağı yanına emniyet müdürlüğü olacak. Tüm kurum amirlerimize talimat verdik, kurumları elden geçireceğiz, yıkılması gerekenleri yıkacağız. Bu konuda geride kalmışız. Adalet Sarayı ile ilgili yer sorunu çözülmek üzere. Cumhuriyet Meydanı büyüyecek.

SANAYİ

Sanayi konusunda nitelikli sanayi peşinde olacağız. Tüm gözler Bilecik’in üzerinde. Tavukçuluk işini falan kaldırıyoruz. Elektrikli araçların şarj üniteleri ile ilgili bir Çinli firma karar aşamasında. Küçük sanayi yetmiyor dolmuş durumda ama taşımaktan ziyade arkaya doğru büyütmek istiyoruz. Sanayi şehir entegrasyonu sağlanamamış bununla ilgili adımlar atıyoruz.

GENÇLİK-SPOR ÇALIŞMALARI

KYK yurdumuzu Eylül ayında açacağız. O yurdun açılmasıyla Bilecik’te öğrencilerin barınma sorunu uzun süre gündemde olmayacak artık. Stadyumumuz Temmuz ayında bitecek inşallah. Söğüt’teki Oba Kent projesinde gençlerimiz ağırlanacak. Bu alan bize ayrıca 206 yatak kapasitesi de kazandırmış olacak. Bozüyük stadyumu yeniden yapılacak, yüzme havuzu ve yurt konusunu gündeme aldık projelendirme çalışması yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Vali Aygöl’ün basın mensuplarıyla bir araya geldiği buluşma karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum