VALİ ELBAN AKADEMİSYENLERDEN NE İSTEDİ?

VALİ ELBAN AKADEMİSYENLERDEN NE İSTEDİ?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi ile Osmaneli Meslek Yüksekokulu tarafından 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin açılışına katılan Vali Süleyman Elban, önemli mesajlar verdi. 

Kongrenin akademik ve bilimsel yönlerinin yanı sıra ilimize de faydalı olmasını isteyen Vali Elban,"Bilecik valisi olarak şehrime bir katkı istiyorum" dedi. Vali Elban, kongre süresince Osmaneli'nde değerlendirmelerde bulunacak panelistlere seslenerek," Bu kongreyle üniversite ve Meslek Yüksek Okulu kendine bir artı sağlayabilir. Hocalarımız bildiri sunarak akademik olarak kendilerine bir artısı olabilir. Ama bende Bilecik Valisi olarak şehrime bir katkı olmasını istiyorum. Buradaki çıktıların somut olarak bize de birşey vermesini bekliyoruz. Bilecik'imize, Osmaneli'mize. Dolayısıyla bu kongre yapılıp bittikten sonra, bize şu sizinle ilgili çıktı, sizin bundan faydalanmanız lazım demenizi bekliyorum" dedi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi ile Osmaneli Meslek Yüksekokulu tarafından 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin açılışı yapıldı. 

Osmaneli Meslek Yüksekokulu'nda yapılan kongrenin açılış programına Vali Süleyman Elban, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

OSMANELİ MYO MÜDÜRÜ ERCAN'A TEŞEKKÜR

1-208.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra açılış konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak Uluslararası Sosyal Bilimler kongresinin Onursal Başkanı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş kürsüye geldi. Taş, Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Murat Ercan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında: "Malum sürecin ardından bir kongrenin oluşabilmesi bizim için çok önemliydi. Bu konuda Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Doç. Dr. Murat Ercan çok çaba gösterdi, çalıştı. Kendisini kutluyorum. Çünkü kongreye katılım çok yüksek oranda. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından bir çok akademisyen katılıyor. Onlara da katılımları için tebrik ve teşekkür ediyorum." dedi. 

"SEMPOZYUMLARIN ÖZÜ DEĞİŞTİ"

Rektör Taş konuşmasının devamında, sempozyumların özünün değiştiğini ifade ederek şunları dile getirdi: "Osmaneli'ne gelirken aklımdan yaşadığım sempozyumlar gözümün önünden geçti. Acaba sempozyumlarda ne gibi değişiklikler oldu diye gözümde canlandırmaya çalıştım. Ben ilk defa 1997 yılında İstanbul'da düzenlenen Milletlerarası Türkoloji Kongresi vardı ona katıldım. Herhalde Mayıs ayıydı diye tahmin ediyorum. Sempozyuma giderken İstanbul'da düzenleniyor imkanları iyidir düşüncesiyle gittim. Sempozyumun oturumu normal bir fakültenin sınıfında dersliğinde gerçekleşti. Beğendiğimiz bir hocamız vardı onun bildirisini dinlemek için gitmiştik. Hocamız tahtaya çıktı elinde tebeşir ile o günkü bildirimi yazarak gerçekleştirdi. Biz de o şekilde dinledik. Bildirimin ardından soru cevap faslı gerçekleşti. Tahmin ediyorum bildiri 15 dakika sürdüyse soru cevap faslı daha fazla sürmüştü. Çok ciddi eleştiriler, savunanlar, görüşlerini arz edenler bulundu. Herhalde o dönemlerde sempozyumlar biraz daha böyle ilmi tartışmaların fikir alışverişlerinin bulunduğu ortamlardı. Fakat zaman içerisinde sempozyumlar biraz daha bildirilerin makaleye dönüştüğü ve önceden hazırlandığı hatta basıldığı bazen de yayınlandığı etkinliğe dönüştürüldü. Tabi bu biraz sempozyumun özünün değiştiği gerçeğini de gözler önüne seriyor. Bir de şuna dikkat ettim. O dönemlerde öğretim üyelerinin altında yer alan akademisyen arkadaşlar pek sempozyumlarda yer almazlardı. Bunun sebebi neydi bilmiyorum ama muhtemelen hoca- araştırma görevlisi ilişkisinin daha yakın gerçekleşmesi ve hocaların öğrencilerini asistanlarını belli bir seviyeden geçirdikten sonra ancak yazmaya veya bildiri sunmaya teşvik ettiklerini görüyordum. Ben kendim 2005 yılında doktoramı bitirdim. 2005 yılına kadar hiç bir bildiri ve makale yazmadım da sunmadım da. Bunlar zaman içerisinde değişti. Hatta şimdi lisans öğrencileri için bile öğrenci kongreleri düzenlenmeye başlandı. Öğrenciler lisanstayken bile yazmaya teşvik ediliyor. İyi midir, kötü müdür bunları iyi analiz etmek gerekiyor. Tabi biz akademisyenlerde kendimizi gelişen formata büründürüp yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

BAŞKAN ŞAHİN, OSMANELİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın ardından Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin konuştu. Başkan Şahin katılımcılara Osmaneli hakkında bilgi vererek Uluslararası Sosyal Bilimler kongresinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve bu tür kongrelerin ilçede daha fazla düzenlenmesini ümit ettiğini söyledi.

"OSMANELİ'NİN TANITIMI AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ"

2-198.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin'in ardından, kongrenin onur konuğu Prof. Dr. Remzi Altunışık konuştu. Prof. Dr. Altunışık, düzenlenen kongrenin sadece akademik anlamda değil, Osmaneli'nin tanıtımı açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Üniversitelerin tanıtımları açısından da kongrelerin önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Altunışık, bu tür toplantıların düzenlenmesinin zor bir iş olduğunu bu yüzden Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Murat Ercan'a çok teşekkür ettiğini kaydetti.

"BU KONGREDE OLMAK İSTEDİM"

Prof. Dr. Remzi Altunışık'ın ardından Vali Süleyman Elban konuştu. Vali Elban, yaklaşık 3,5 ay önce göreve başladığını ifade ederek: "Başladığımız günden bu yana da üniversite ile yakın çalışalım istiyoruz. Çünkü üniversitenin bilimsel çalışmasına inanıyoruz. Bizler için yol gösterici kaynaklar olduğunu biliyoruz. Yaptığımız çalışmaların idareci olarak tadı tuzu olsun, bilimsel temeli olsun, anlamı olsun, söylediğimiz şeylerin her platformda geçerliliği olsun ve bize bu üniversitemiz ışık tutsun, ufkumuzu genişletsin, sürekli bizi dinamilk tutsun diye üniversite ile iş birliği halinde olmak istiyoruz. Bu anlamda da bu kongrede de olmak istedim." dedi. 

Vali Elban konuşmasının devamında ise bilim ve ilimin gelişmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini ifade ederek şunları dile getirdi: "Hepinizin malümu 70'li yıllarda ülkedeki üniversite sayısını az çok biliyoruz. Bir makalede okumuştum. İran'da o dönem 77 üniversite var. 3 tane de lisans üstü eğitim veren ayrıca üniversite var. Ülkemizde 10 yıl önce her ile bir üniversite kuralım dendiğinde çok tepkiyle karşılanmıştı. Ama fikrin ne kadar haklı olduğunu bugün görüyoruz. Çünkü uluslararası düzeyde ve 150'nin üzerinde akademisyenin 160'dan fazla bildiriyle katıldığı 3 gün boyunca devam eden bir kongreyi Bilecik gibi bir ilimizin ilçesinde başlangıcını yapıyoruz.

3-124.jpg

Demek ki bilimin, ilimin gelişmesi için sadece gayret gerekiyor. Yoksa ilim, bilim illa ki büyük şehirlerde gelişecek anlamında değil. Tabi ki bilgiye ulaşmak çalışma yapmak oralarda daha kolay onun bilincindeyiz. Ama bilimsel çalışma yapmak için illa ki, büyük şehirde bulunmak zorunda değil. Gelişen internet çağında tüm veriler artık cep telefonumuzun içinde." dedi. 

"BİLECİK VALİSİ OLARAK ŞEHRİME BİR KATKI İSTİYORUM"

Vali Elban konuşmasında ayrıca üç gün sürecek kongrenin Bilecik'e tanıtımın dışında farklı bir katkının da olmasını istediğini ifade ederek şunları dile getirdi: "Bu kongreden bizim şehir olarak beklentimiz şu. Kongrelerde güzel bildiriler hazırlanıyor güzel çalışmalar ortaya konuyor. Ama bu çalışmaların bize de dokunmasını istiyoruz. Biz de faydalanmak istiyoruz. Yani bu kongreyle üniversite ve Meslek Yüksek Okulu kendine bir artı sağlayabilir. Hocalarımız bildiri sunarak akademik olarak kendilerine bir artısı olabilir. Ama bende Bilecik Valisi olarak şehrime bir katkı olmasını istiyorum. Bize de birşey olsun. Tanıtım anlamında demiyorum. Buradaki çıktıların somut olarak bize de birşey vermesini bekliyoruz. Bilecik'imize, Osmanelimi'ze. O anlamda kongrelerin bilimsel tarafı tamam, ama gidilen her şehire de nasıl ki biz bir yere gittiğimizde elimiz boş gitmiyoruz, hediye ile gidiyoruz sembolikte olsa. Dolayısıyla bu kongre yapılıp bittikten sonra, bize şu sizinle ilgili çıktı budur sizden bundan faydalanmanız lazım demenizi bekliyorum. Yoksa sadece birbirimizi ağırlarsak bizim için çok bir anlam ifade etmeyecek. Biz akademik dünyanın dışındayız. Dolayısıyla bizim de bu şekilde bir beklentimiz var. Gelişmişliğin, kalkınmanın, ilerlemenin ardında bilimsel gelişme yatıyor. Ben bilimsel çalışmalara inanan insanım ve bu çalışmalarının bize de dokunmasını istiyorum." dedi. 

4-045.jpg

Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi birinci panel oturumlarıyla devam etti. 

Diğer yandan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin ikinci ve üçüncü panel oturumları bugün ve yarın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok'ta gerçekleşecek. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.