Vali Şentürk'ten bir ilk

Vali Şentürk'ten bir ilk

Vali Bilal Şentürk, Türk Kızılayı Bilecik Şubesi’nin valilik binası önünde gerçekleştirdiği kan bağışına destek olarak hayatında ilk kez kan bağışında bulundu.

Kan bağışının ardından açıklamalarda bulunan Vali Bilal Şentürk, Bilecik’in günlük ortalama kan ihtiyacının 50 ünite civarında olduğunu belirterek, “Kan verelim hayat kurtaralım” mesajını verdi. Bilecik’in kan ihtiyacının Kızılay aracılığıula yapılacak bağışlarla karşılamak istediklerini ifade eden Vali Şentürk, pandemi sürecinde kan bağışlarının azalmasıyla stoklarda da düşüş meydana geldiğine dikkat çekti. Pandemi koşullarında gereki tedbirlerin alınarak bağışların alındığına vurgu yapan Vali Şentürk, vatandaşlara çağrıda bulunduğu açıklamasını şöyle sürdürü:

“Biz Bilecik olarak kimseye muhtaç olmadan ihtiyacımızı Kızılay üzerinden karşılayalım istiyoruz. Bu kampanyalarla bir bilinç oluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımız pandemi sürecinde bağışta bulunamadılar ancak gerekli tedbirler alınarak ve artırılarak bağışlar alınıyor. Kan ihtiyacımız azalmıyor, aksine artıyor. Bu noktada vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Şentürk’ün kan bağışına Eskişehir Kan Merkezi Müdürü Dr. Sabri Akaoğlu ile Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Mefail Ateş de eşlik etti.

vali-senturkten-bir-ilk2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2732 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.