VİCDAN KONVOYU YOLA ÇIKIYOR

VİCDAN KONVOYU YOLA ÇIKIYOR

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde yaşanan zulme sivil toplum kuruluşları sessiz kalmadı. Memur-Sen ve İHH öncülüğünde bir araya gelen STK'lar tüm dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramını kınadı. 

VİCDAN KONVOYU YAPILACAK

Doğu Guta bölgesinde başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere zulüm görenler için farkındalık meydana getirmek 'Vicdan Konvoyu' düzenlenecek. Konvoy, 6 Mart'ta İstanbul'dan yola çıkarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Suriye sınırına ulaşacak. 

Ayrıca Doğu Guta'da zor şartlar altında yaşam mücadelesi verenler için yardım kampanyası başlatılacak. 

1-476.jpg

Memur-Sen İl Temsilciği'nde gerçekleşen basın açıklamasında, Memur-sen Başkanı Ahmet Selöz, İHH Bilecik Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, ASDER İl Temsilcisi İsmail Kaplan, Erbakan Vakfı Marmara Bölge Sorumlusu İbrahim  Meral, Cihannüma Derneği Bilecik Temsilcisi Ercan Çakmak ve TÜGVA Bilecik Başkanı İbrahim Aydoğar katıldı. 

Açıklamada düzenlenen yardım kampanyasına ve Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde tutulan ve her gün işkenceye maruz kalan kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmalarını sağlamak için 6 Martta İstanbul'dan ve  7 Mart günü  ilimizden hareket etmesi planlanan “Vicdan Konvoyu”na ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

'DÜNYA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR'

İHH Bilecik temsilcisi Şemsettin Yıldırım açıklamasında, savaşın zulümlerin ortasında kalan Suriyeli kadın ve çocuklara dikkat çekti. Esed rejiminin insanlık dışı zulümlerine vurgu yapan  Yıldırım düzenlenen yardım kampanyasına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Yıldırım  “Dünya üç maymunu oynuyor. Her gün binlerce bombanın atıldığı Doğu Guta’da son 3 ayda 700’den fazla kişi hayatını kaybetti. 2013 yılından itibaren çocuk ve bebeklerin gıda yetersizliğinden; yaralıların da tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı öldüğü ya da ölmek üzere olduğu kaydediliyor.

Biz Sivil Toplum Örgütleri olarak dün Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da insani yardımlarımızla mazlumların yanında olduğumuz gibi bugün de Suriyeli ve Arakanlı mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu amaçla başlattığımız yardım kampanyamıza diğer kampanyalarımızda olduğu gibi inşallah tüm Bilecikliler hangi görüşte olursa olsunlar insanlık namına destek vereceklerdir. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Yardım çalışmalarımız Suriye ve Arakan merkezli olacak. Nakdi ve ayni yardımların gönderileceği yerlerle ilgili ayrıntılı bilgileri, ilerleyen dönemlerde tekrar kamuoyuna duyuracağız.”

2-479.jpg

'VİCDANİ HAREKETE DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ'

Şemsettin Yıldırım’ın ardından Memur-sen Başkanı Ahmet Selöz 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Suriye sınırına düzenlenen İHH İnsani Yardım Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Memur-Sen, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hukukçular Derneği, Özgür-Der, KADEM, iHAK, AİD, TÜGVA, AKDAV, Ensar Vakfı, TGTV ve İDSB destek verdiği “Vicdan Konvoyu” hakkında açıklamada ve vatandaşlara çağrıda bulundu. Selöz “Dünyanın kadınları 8 Martı kutlarken biz acı çeken, işkenceye, tacize, tecavüze maruz kalan kadınlarını gündeme taşıma adına sivil toplum kuruluşları adına ortak bir organizasyona imza atacağız. 55 ülkeden katılımcının olduğu kadınlardan oluşan bir konvoy ile İstanbul’dan Suriye sınırına hareket edilecek.  İstanbul, İzmir, Sakarya, Adana güzergahında 8 Martta Kadınlar sınırda buluşacaklar. Sıkıntıları orada dile getirilecek. Sınır tellerine yazma bağlayacaklar. Kamplarda kalan kadınlar ziyaret edilecek. Dünyada ve ülkemizde konu hakkında bir bilinç oluşturmak amaçlanacak. İHH önderliğinde 7 Martta yola çıkan kadınlarımız 8 Martta Adana’da olacaklar. Biz buradan Bilecik STK’ları olarak Vicdan konvoyunu desteklediğimizi ilan ediyor tüm üye ve gönüllülerimizi konvoya vicdani harekete destek vermeye çağırıyoruz.”  

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2020 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum