YAPAY ZEKA KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

YAPAY ZEKA KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ projesi kapsamında ‘Yapay Zeka Nesli’ konulu konferans Bilecik’te gerçekleştirildi. Bilecik KYK’nın ev sahipliğinda, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. İnovasyon Uzmanı Gökhan Yücel’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta salon hınca hınç doldu. 

KYK İl Müdürü İsmail Şen’in açılış konuşmasıyla başlayan programda eşsiz bir sunum gerçekleştiren İnovasyon Uzmanı Gökhan Yücel, dünyada ve Türkiye’de Yapay Zeka’nın durumundan güncel konulara kadar birçok konuya değindi. Yücel, öğrencilerin sorularını cevaplarken konferansa katılanlar dolu dolu bir 3 saat geçirdi.  

1-439.jpg

Konferansın açılışında konuşan KYK İl Müdürü İsmail Şen, öğrencilere çok önemli mesajlar verdi. ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’nin amacından bahseden Müdür Şen, Yeni Türkiye’nin inşaasında ve 2023 hedeflerine ulaşmak için üniversite gençliğine büyük vazifelerin düştüğünü anımsattı. 

Üniversite gençlerinin barınma mekanlarının kendilerini geliştirebilecek ortamlara dönüştürmek adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Şen, konuşmasında şu mesajları verdi:

“Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz üniversite gençliğimizin akademik başarısının kaliteli ve nitelikli eğitim almalarına bağlı olduğu kadar barındıkları mekanlarda kendilerine sağlanacak iyi yaşam koşulları ve bu mekanlarda kendilerini hayata hazırlayacak faaliyetlerin kalitesi ile de doğru orantılı olduğuna inanıyoruz. 

Bu gerçeklikten hareketle yurtlarımızı birer barınma mekanı olmasının yanında eğitim merkezine dönüştürme adına öğrencilerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. 

2-441.jpg

Hepimiz aynı ecdadın, aynı kültürün, aynı medeniyetin ve tarihin evlatlarıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, yaşam tarzlarımız farklı olabilir, inançlarımız, etnik köken ve dillerimiz farklı olabilir ama biz hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız, hepimiz ay yıldızlı bayrağın gölgesindeyiz. Bugünden itibaren bir uzlaşma anlayışıyla farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek ortak değerlerimizi öne çıkararak yeni bir istikbali inşa etmenin mücadelesini vermeliyiz. Bu topraklarda milli ve yerli olan ne varsa hepsi başımızın üzerindedir. Milletimizin ve devletimizin karşısında kim ve ne varsa onunla mücadele etmekte bizim görevimizdir. Çünkü bizler sahip olduğumuz değerlerin kıymetini çok iyi biliyoruz. 

Bizin ecdadımızın yattığı toprak belli, tuttuğumuz bayrak belli, Allah’ın izni ile dalgalanan bayrağımızı rüzgarsız bırakmayacağız. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da canlarını fedakarca veren aziz şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını verecek, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak vizyonumuzu siz gençlerle birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

4-116.jpg

Konferansın sonunda KYK İl Müdürü İsmail Şen tarafından İnovasyon Uzmanı Gökhan Yücel’e ve çekiliş sonucunda ödül almaya hak kazana  öğrencilere hediyeleri takdim edildi. 

Konferansa, Vali Yardımcısı M. Kemal Özgün, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükcü, bazı daire ve STK temsilcileri katıldı. 

3-331.jpg

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.