YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Bilecik'te, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 37 bin 453 öğrenci, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı birinci dönem karnelerini alarak yarı yıl tatiline başladı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi üzerine Bilecik Ertuğrulgazi İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Ertuğrulgazi İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Okul Müdürü Yılmaz Benlice açış konuşması gerçekleştirdi. Müdür Benlice konuşmasında okulun, müdürü, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanlarıyla sıcak bir yuva olduğuna dikkat çekerek: "Bu yuva gelecekteki yaşamımızın ve mutluluğumuzun hazırlayıcısıdır. Bu yuvada amacımız, milli ve manevi değerlerini koruyan, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. 

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizden isteğimiz, sizi geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayın, çok çalışın. Okuluzu, öğretmenlerinizi çok sevin. Milli ve manevi değerlerinizi koruyun." dedi. 

Müdür Benlice'nin konuşmasının ardından 1. sınıflar tarafından 'Okul' şiiri okundu. Ardından 1. sınıfların 'Müzikli gösterisi' gerçekleştirildi. Öğretmenlerden oluşan koronun seslendirdiği eserlerin ardından yine okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları gösterisi izlenildi. 

Tören daha sonra karne dağıtımıyla devam etti. Vali Büyükakın ve beraberindeki protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı.

yariyiltatili-basladi1.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum