YAŞLILAR HAFTASI GENÇLERLE KUTLANDI

YAŞLILAR HAFTASI GENÇLERLE KUTLANDI

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından program düzenlendi. Düzenlenen programda haftanın anlam ve önemini teşkil eden yaşlıların olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından program düzenlendi. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jan. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başsavcı Bekir Şahiner, İl Jandarma Komutanı Alper Sır, bazı il müdürleri ve davetliler katıldı. Fakat haftanın anlam ve önemini teşkil eden yaşlıların, programda olmaması ise dikkatlerden kaçmadı. 

muhammed-akgul.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül'ün açılış konuşmasıyla devam etti. Akgül, yaşlıların toplumumuzun en önemli zenginlik kaynaklarından biri olduğunu ifade ederek: "Yaşlılar bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem de kökleridir. Aynı zamanda kuşaklar arasında bir köprüdür. Önceki kuşakların birikimleri, mirası ve toplumsal hafıza, yaşlılar vasıtası ile sonraki kuşaklara aktarılmaktadır. 

Yaşlanmak aslında bir sorun değildir. Önemli olan bu süreci doğru ve işlevsel biçimde yönetmektir. Bu bağlamda, yaşlılarımıza "yarın" kaygısı gütmeden yaşayabilecekleri bir hayat sunmak, en önemli görevimizdir." dedi. İl Müdürü Akgül konuşmasının devamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hizmetlerinden bahsetti. 

İl Müdürü Akgül'ün konuşmasının ardından program sunumlarla devam etti. Doktor Anıl Gündüz "Yaşlılık ve Yaşam Kalitesi" konusunda bir sunum yaparken, Öğretim Görevlisi Yasemin Ucun ise "Üniversite Öğrencilerinin Yaşlılara Bakış Açısı" konusunda bilgiler verdi. Programda son olarak Sosyal İnceleme Görevlisi Zehra Boncuk ise "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Yaşlılara Yönelik Yardımları" konusunda sunum yaparak bilgiler verdi. 

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlenen program sunumların ardından sona erdi.

yaslilar-haftasi-bilecik-haber.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2427 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.